21 Απριλίου 1967 - Να Γιατί οι «Εορτάζοντες» Ολοένα Αυξάνονται (+Video)

21-Απριλίου-1967-επέτειος-χούντας

Ολοένα και πιο έντονη γίνεται η τάση αύξησης ακροδεξιών-εθνικιστικών ρευμάτων σ' όλο τον κόσμο

Το παρακάτω βίντεο ίσως εξηγεί μερικά από τα "Γιατί" πολλοί άνθρωποι σήμερα, φτάνουν στο σημείο να γίνονται υποστηρικτές ακραίων θέσεων, δράσεων και πολλές φορές αντιδράσεων, χωρίς ποτέ να είχαν κάποιου είδους προδιάθεση γι΄αυτό.




"Κάποιοι" ηθελημένα ή άθελα, μετατρέπουν την έννοια της ελευθερίας σε ελευθεριότητα · είτε από την υποτιθέμενη αντίδραση προς το "σύστημα" είτε λόγω (τι άλλο?) οικονομικών συμφερόντων. Συμφέροντα τα οποία είναι Πολλά, Μεγάλα και συχνά Καλά Κρυμμένα, πίσω από το προσωπείο του δήθεν «προοδευτισμού».

Πολλοί από τους λεγόμενους «Αντιεξουσιαστές», για παράδειγμα, δε διστάζουν να εξαπολύσουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, βροχή από μολότοφ ενάντια στο "σύστημα" (συνήθως ~25χρονος "μπάτσος" με μισθό 800€).

Ταυτόχρονα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό -όντας "πιτσιρικάδες" οι περισσότεροι- μασάνε/απολαμβάνουν και τον παχυλό μισθό/αποζημίωση+bonus+προνόμια του "Μπαμπά" · του "Μπαμπά" που συχνά τυγχάνει (τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον) να είναι βουλευτής, υπουργός, πρόεδρος του κοινοβουλίου etc και αν μη τι άλλο, αντιπροσωπεύει το Κύριο μέρος του "συστήματος".


"Κάποιοι Άλλοι" πάλι, που υποχρέωση και καθήκον τους είναι να αποτρέψουν, να εμποδίσουν τη μετατροπή αυτή (της κοινωνίας σε "μπάχαλο" δηλαδή), κάθε άλλο παρά αυτό κάνουν.

Θέλοντας να προβάλλουν τα δήθεν «προοδευτικά» τους πιστεύω, καταλύουν την έννοια του κράτους δικαίου, των θρησκευτικών αξιών και της εθνικής συνοχής, ωθώντας έτσι πολλούς από τους πολίτες, που δικαιολογημένα αντιδρούν, σε ακραίες επιλογές/αντιδράσεις. Oυσιαστικά, "ανοίγουν το δρόμο" σε ρεύματα που τελευταία ανθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική και κανείς δε θα τα χαρακτήριζε ως Δημοκρατικά.

Αυτοί οι "Κάποιοι Άλλοι" θέλουν δε θέλουν, το κρύβουν ή το δείχνουν, το αποδέχονται ή όχι, αποτελούν το λεγόμενο "σύστημα" στη χώρα μας σήμερα, όσο κι αν υποτίθεται πως το «πολέμησαν» στα νιάτα τους. (όλοι μας το κάναμε λίγο/πολύ). Ας αποφασίσουν, λοιπόν, αν θέλουν να το "φτιάξουν" καλύτερο προς όφελος των Ελλήνων ή αν θέλουν να το παίζουν "ναι μεν αλλά" επαναστάτες, συνεχίζοντας τη ΓΕΛΟΊΑ, πλέον, προσπάθεια τους να μας πείσουν για το πόσο «αριστεροί» είναι.


Εμείς ως απλοί, νοήμονες πολίτες, καλό θα ήταν (πιστεύω)...
  • να έχουμε μάτια (και μυαλό) ανοιχτά, χωρίς «παρωπίδες», ώστε να μπορούμε να δούμε το τι πράττουν οι "Κάποιοι Άλλοι".
  • να προσέχουμε (την επόμενη φορά, τουλάχιστον) ποιους επιλέγουμε να είναι οι "Κάποιοι Άλλοι".
  • να φροντίσουμε να έχουμε ΠΆΝΤΑ τη δυνατότητα να επιλέγουμε ποιοι θα είναι οι "Κάποιοι Άλλοι"...

...και να κόψουμε την κακιά συνήθεια να δίνουμε συμβουλές ...

   Αν οι "λήπτες" είναι έξυπνοι δεν τις χρειάζονται...
  αν όχι, δε θα τις καταλάβουν...