Ελεύθερος ο Μαρτίνης για το Ξέπλυμα Εκατομμυρίων στο Ερρίκος Ντυνάν

Ελεύθερος-ο-Μαρτίνης-για-Ξέπλυμα-Εκατομμυρίων-στο-Ερρίκος-Ντυνάν
Για άλλη μια φορά οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης. Ο ένας μετά τον άλλον αποδεδειγμένα απατεώνες κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για βαριά σκάνδαλα, αφήνονται ελεύθεροι. 

Μετά από την ειδεχθή πρόταση του εισαγγελέα να αθωωθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το «μαύρο» εκατομμύριο που μπήκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, έρχεται και το ξέπλυμα ύψους 3.100.000 γερμανικών μάρκων του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν και πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη.

Παρά το γεγονός ότι όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει φεσώσει το δημόσιο με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, η δικαιοσύνη αποφάσισε να του «ρίξει» 10 χρόνια με αναστολή.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του Γεωργία για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μαρτίνης δεν επιστρέφει στη φυλακή μέχρι την έφεση. Ωστόσο... τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στο ζεύγος το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου (!?) βίου, απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τα Αδικήματα του Ανδρέα Μαρτίνη
Ο Μαρτίνης καταδικάστηκε για τη μίζα που τσέπωσε την περίοδο 1998 - 2003, για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν με την γερμανική εταιρεία νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προφυλακίστηκε για την υπόθεση τον Μάιο του 2016 και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017. 

Επίσης, είχε καταδικαστεί σε 1ο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν, που ο ίδιος «προσέφερε» σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και άλλες «επιφανείς» προσωπικότητες (λες και το ίδρυμα ήταν τσιφλίκι του).

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Οι Δηλώσεις
Ο συνήγορος του Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε για την απόφαση: Η γενναιοψυχία και η ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί.

Το "τρωκτικό" σε δήλωσή του υποστήριξε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλίων στο Ερρίκος Ντυνάν, δηλώνοντας ότι: Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλια τους.

- - -

Κι εφόσον αυτός έκανε χιλιάδες "εξυπηρετήσεις" τις οποίες εσύ πλήρωσες, είπε να καβατζώσει γενναιόψυχα και κάμποσα εκατομμύρια...

Για άλλη μια φορά ένα "ΕΎΓΕ" στην Ελληνική ««Δικαιοσύνη»»..!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΖΕΤΕ ΚΑΜΙΆ ΓΙΑΓΙΆ ΠΟΥ ΠΟΥΛΆΕΙ ΤΕΡΛΙΚΙΑ, ΠΡΏΤΟΙ ΕΊΣΤΕ !!!
...ΓΛΟΙΏΔΕΙΣ ΣΑΠΙΟΞΕΥΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

Ελεύθερος ο Μαρτίνης για το Ξέπλυμα Εκατομμυρίων στο Ερρίκος Ντυνάν