Isle of Man ΤΤ - Αγώνας Ταχύτητας με «Έπαθλο» την Επιβίωση (Video)

Isle-of-Man-tourist-trophy
Isle of Man Turist Trophy - Ένας αγώνας μοτοσυκλετών που διεξάγεται από το 1907 σε δημόσιους δρόμους, ανάμεσα σε σπίτια, πεζοδρόμια, φράχτες κι αγροκτήματα, στη Νήσο του Μαν · ένα μικρό νησί της Ιρλανδικής Θάλασσας, ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

isle of Man
Πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο, με περισσότερα από 290 θανατηφόρα ατυχήματα. Μια ιστορία εκτόξευσης της αδρεναλίνης αλλά και ανείπωτων δραμάτων. Mε τον ανταγωνισμό κάθε χρονιά να είναι μεγαλύτερος από ποτέ πριν, το TT βλέπει επανειλημμένα τα ρεκόρ χρόνου γύρου να συντρίβονται, τα τελευταία χρόνια.

Isle-of-Man-tt
Στην κατηγορία Superbike συμμετέχουν κορυφαίοι αναβάτες για 6 γύρους των 59 χιλιομέτρων, στις 264 στροφές της διαδρομής. Η ταχύτητα των μοτοσυκλετών φτάνει μέχρι και τα 320 km/h, στα «γρήγορα κομμάτια», μπροστά σε χιλιάδες διάσπαρτους σε όλο το νησί θεατές, οι οποίοι συρρέουν απ’ όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν έναν από τους πιο φημισμένους, εντυπωσιακούς αλλά και θανατηφόρους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Isle of Man ΤΤ - Αγώνας Ταχύτητας με «Έπαθλο» την Επιβίωση