Ισλαμιστές Ψάχνουν στην Ελλάδα Μισθοφόρους για τη Λιβύη (Video)

Ισλαμιστές-Ψάχνουν-στην-Ελλάδα-Μετανάστες-Μισθοφόρους-για-τη-Λιβύη
Ισλαμιστές που βρίσκονται στη χώρα μας ως μετανάστες, προσπαθούν μέσα από αγγελίες στο διαδίκτυο να στρατολογήσουν άτομα ως μισθοφόρους στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό της Τουρκίας, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Η αγγελία που αναζητά μισθοφόρους στη χώρα μας αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, αναφέρει:

Η πατρίδα της Λιβύης κινδυνεύει. Έχουμε χάσει το 96% της περιοχής της Συρίας και δε θέλουμε να χάσουμε όλη τη Λιβύη.

Όποιος θέλει να πάει στη Λιβύη επικοινωνεί με τον Αμπού Χουσεΐν, τον αρχηγό του Αλ Χάμζα, που συνδέεται με τη 2η Λεγεώνα του Συριακού Αραβικού Εθνικού Στρατού. Κάθε άγριος μαχητής μετά την στρατολόγηση του θα πάρει 1500 τουρκικές λίρες και μετά την είσοδό του στη Λιβύη θα λαμβάνει 1500$ στο λογαριασμό του.
Άραβας ο Μεσολαβητής/Στρατολόγος

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, την αγγελία φέρεται να ανέβασε στο διαδίκτυο ένας Άραβας που δείχνει να είναι υποστηρικτής της Τουρκίας.

Ο Μάνος Μεϊμαράκης, αναλυτής θεμάτων της διεθνούς τρομοκρατίας, περιγράφει: Είναι άτομο που τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται στη Λέρο ως πρόσφυγας και έχει πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία. Λέει ότι εκπροσωπεί το Γραφείου Πληροφοριών του FSA σε Τουρκία και Ελλάδα και ψάχνει άτομα με πολεμική εμπειρία προκειμένου να πάνε στη Λιβύη · "άγριους πολεμιστές", έτσι ακριβώς λέει στην αγγελία του.

Μαζί με την αγγελία ο Άραβας μεσολαβητής φέρεται να ανέβασε  και σκληρό βίντεο από μάχη στη Συρία στο οποίο πέφτει νεκρός, ένας από τους συμπολεμιστές του.

Οι ενδιαφερόμενοι για την αγγελία είναι κυρίως νεαροί ισλαμιστές που πολέμησαν στα πεδία των μαχών της Συρίας. Μισθοφόροι στη Συρία, γιατί όχι και στη Λιβύη. 
Διαδικτυακή Συνομιλία για την Αμοιβή των Μισθοφόρων

- Γιατί 1500$; Άλλοι πληρώνουν 2000. 
- Με φαγητό ή όχι;
- Πηγαίνετε μισθοφόροι στον Χουσεΐν, στον καλύτερο στρατολόγο!  
- Ενδιαφέρομαι, στείλε περισσότερες πληροφορίες.
- Με ενδιαφέρει, υπολόγισε με, πρώτα ο Αλλάχ.


Ισλαμιστές Ψάχνουν στην Ελλάδα Μισθοφόρους για τη Λιβύη