Ρωσία - Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ

Ρωσία - Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Λίγη ώρα μετά από καθιερωμένη ετήσια ομιλία του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης του, η οποία έγινε δεκτή.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της χώρας πρότεινε συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα ενίσχυαν τις εξουσίες του πρωθυπουργού και του κοινοβουλίου, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια μετατόπιση της εξουσίας, που επί μακρόν εικάζεται στη Ρωσία. Πλέον, ο Β. Πούτιν αναμένεται να αποφασίσει για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Ο Ν. Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις προτάσεις του Ρώσου προέδρου, δήλωσε: «Σ’ αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η κυβέρνηση, στην υπάρχουσα σύνθεση της, να υποβάλει την παραίτηση της».

Ο Πούτιν έχει δώσει εντολή στην απερχόμενη κυβέρνηση να εκτελεί τα καθήκοντά της έως ότου υπάρξει νέα διοίκηση και σχεδιάζει να δημιουργήσει τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θα προσφερθεί στον Μεντβέντεφ. Από τη θέση αυτή ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα εθνικής ασφαλείας και άμυνας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μεντβέντεφ για το έργο της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Ρωσία - Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ