Έλεγχο Όλων των Εξουσιών Θέλει ο Τσίπρας, τη 2η Φορά Αριστερά (+Video)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το ερώτημα περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας το κείμενο απολογισμού του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κοιτάξει προς τη «δεύτερη φορά Αριστερά» και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως το «πως θα αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».
"Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα", σχολίασε σε συνέντευξη του ο Άδωνις Γεωργιάδης - "Ολοκληρωτικές αντιλήψεις και απόπνοια ακροδεξιών πρακτικών", καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


ΚΙΝΑΛ: Απόπνοια ακροδεξιών πρακτικών
Σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν. Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».


Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Α. Γεωργίαδης απάντησε: «Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών.

Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: «ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη».
Στο χιουμοριστικό (?) βίντεο που ακολουθεί εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός να υποστηρίζει, σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι "Εκτός από τον πρωθυπουργό, εξουσία ασκούν οι τράπεζες, τα κανάλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες" κ.λπ.

Δεδομένου ότι η εκτελεστική εξουσία, καλούμενη και διοικητική, που είναι η δεύτερη κατά σειρά διακριτή λειτουργία της ενιαίας κρατικής εξουσίας, μετά τη νομοθετική και πριν τη δικαστική εξουσία που υπάρχουν σε κάθε δημοκρατικά ευνομούμενη Πολιτεία αποτελούν αναμφίβολα "κρίσιμους αρμούς" και σύμφωνα με την πεποίθηση του Α. Τσίπρα περί εξουσίας τραπεζών, ΜΜΕ και επιχειρηματιών, η "δεύτερη φορά Αριστερά" μετά την εκλογή της θα πρέπει να έχει τον έλεγχο... μισής ντουζίνας εξουσιών... τουλάχιστον..!

(Κάτι σαν την κυβέρνηση Ερντογάν, δηλαδή..!?)

Έλεγχο Όλων των Εξουσιών Θέλει ο Τσίπρας τη 2η Φορά Αριστερά