Κουρουμπλής : Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας Μπήκαν Λαθραία στην Ελλάδα (+Video)

Κουρουμπλής : Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας Μπήκαν Λαθραία την Ελλάδα
Σύγκριση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου με τους Έλληνες που ξεριζώθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή έκανε ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή Western του Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο Kontra Channel.
Ίδιο, δηλαδή, το δράμα των Ελλήνων που προσέφυγαν στην κυρίως Ελλάδα λόγω των σφαγών από τους Τούρκους του Κεμάλ με αυτό των Σύρων προσφύγων..?
Ίδιο... θα 'λεγε κανείς...

Αλλά να συγκρίνουμε τους πρόσφυγες παππούδες μας με όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες που εισβάλουν παράνομα στην Ελλάδα κατά χιλιάδες, «από όλες τις ηπείρους της γης», για τους δικούς του (άγνωστους σε εμάς) λόγους ο καθένας...!?

Να συγκρίνουμε τους κατατρεγμένους πρόσφυγες παππούδες μας με Μαροκινούς, Αλγερινούς, Κογκολέζους μετανάστες που (δικαιολογημένα ίσως) ψάχνοντας "τη Γη της Επαγγελίας" μπουκάρουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό στο σημερινό ξέφραγο αμπέλι που ονομάζεται Ελλάδα, καταστρέφοντας μέλλον, ζωές και λεηλατώντας περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων..!?
Η «δικαιολογία» είναι ότι "έρχονται για να φύγουν"... αλλά διερωτάται κανείς: Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή "τα πράγματα φτιάξουν" στη χώρα μας..? Υποθετικά έστω, τι θα γινόταν αν "τα πράγματα" ήταν καλά στη χώρα μας, σήμερα... και δεν "έρχονταν για να φύγουν" αλλά "έρχονταν για να μείνουν"..? Ποια θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση του θέματος "προσφυγικό - μεταναστευτικό" σε αυτή την περίπτωση..? Θα ήταν πάλι η ίδια, γιατί «δε γίνεται διαφορετικά»..? Γιατί «δε γίνεται να σταματήσεις ή να απωθήσεις μια βάρκα στη θάλασσα»..? Γιατί «η αποτροπή παράνομης εισόδου διά θαλάσσης είναι... "παράνομη"»..?
ΜΌΝΟ για την Ελλάδα είναι... "παράνομη"..?


Κουρουμπλής : Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας Μπήκαν Λαθραία την Ελλάδα