Στην Ελλάδα ο Κορωνοϊός - Στη Θεσσαλονίκη το Πρώτο Επιβεβαιωμένο Κρούσμα

Έφτασε στην Ελλάδα ο Κορωνοϊός - Στη Θεσσαλονίκη το Πρώτο Επιβεβαιωμένο Κρούσμα
Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η ίδια πήγε οικειοθελώς σε νοσοκομείο της πόλης καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. Σε καραντίνα θα τεθούν για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, η ίδια είναι καλά στην υγεία της και δεν εμφανίζει κανένα άλλο πρόβλημα. Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν όλους όσους με τους οποίους συνταξίδεψε από την Ιταλία προς την Ελλάδα η 38χρονη προκειμένου να ελεγχθούν για πιθανά συμπτώματα του κορωνοϊού.

Ύποπτο Κρούσμα και στην Κατερίνη 
Στο νοσοκομείο Κατερίνης  αναφέρθηκε, την Τετάρτη, ακόμη ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το olympusmera.gr, ένας 43χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά του κορωνοϊού.

Ο 43χρονος, που είναι οδηγός νταλίκας και ήρθε από Ιταλία, προσήλθε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε ειδικό Cybo. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται το μεσημέρι από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αρνητικό το Κρούσμα στο Νοσοκομείο Αττικόν
Την ίδια στιγμή, αρνητικό βγήκε το ύποπτο περιστατικό στο «Αττικόν» έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Παστέρ έδειξαν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ελέγχθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Έκτακτα Μέτρα από την Κυβέρνηση 
Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου,  που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναστολή λειτουργίας σχολείων, τον περιορισμό της κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς καθώς και την επίταξη κλινών και ΜΕΘ.

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε άρθρα και μεταξύ άλλων καλύπτει θέματα όπως  επιβολή προληπτικών ελέγχων σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ιδίως εκεί όπου υπάρχει σύνδεση με χώρες που έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Επίσης θα παρθούν ανάλογα μέτρα για χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού όπως σχολεία, εκκλησίες κ.α.

Τα μέτρα θα αναπτύσσονται ανάλογα με την εξέλιξη του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, ο προσωρινός περιορισμός των συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού, ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα μετακίνησης υγιειονομικού προσωπικού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων.


Στην Ελλάδα ο Κορωνοϊός - Στη Θεσσαλονίκη το Πρώτο Επιβεβαιωμένο Κρούσμα,