Τουρκική Ακταιωρός Εμβολίζει Σκάφος του Λιμενικού σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα (Video)

Τουρκική-Ακταιωρός-Εμβολίζει-Σκάφος-του-Λιμενικού-σε Ελληνικά-Χωρικά-Ύδατα
Σε βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε η γερμανική Bild και η εκπομπή Εκτός Γραμμής στον Alpha, τουρκική ακταιωρός χτυπά σκόπιμα σκάφος του λιμενικού ανοιχτά της νήσου Κω. Από τη σύγκρουση έσπασαν τα ρέλια του σκάφους (τα κάγκελα που βρίσκονται στην πρύμνη του) ενώ αυτό που ακούγεται από τους λιμενικούς είναι ότι «Μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά». (Βίντεο: Twitter Liana Spyropoulou - @LSpyropoulou Journalist/Correspondent - Athens based Bild & http://bild.de)
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή.

«Αυτό είναι ενδεικτικό του τι τραβάνε οι άνθρωποι στο Αιγαίο», μετέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, σημειώνοντας ότι «Η Ελλάδα δεν δίνει διάσταση γιατί θέλει ηρεμία στο Αιγαίο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα αναφέρεται σε ακόμα μια προκλητική και επικίνδυνη κίνηση στην οποία προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας δυναμιτίζοντας επιπλέον το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας την σαφή πρόθεση της τουρκικής ακταιωρού για εμβολισμό του σκάφους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. 
Προ ημερών, μάλιστα, τουρκική ακταιωρός είχε παρενοχλήσει σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή 06/03/2020.



Σε άλλη λήψη απαθανατιζόταν η προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους από το ίδιο τουρκικό πλοίο με προφανή τον κίνδυνο σύγκρουσης.




Τουρκική Ακταιωρός Εμβολίζει Σκάφος του Λιμενικού σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα