Η Απάντηση του Βαρουφάκη για το Ταξίδι στην Αίγινα (Video)

Η-Απάντηση-του-Βαρουφάκη-για-το-Ταξίδι-στην-Αίγινα
Εν μέσω καραντίνας, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα και νομικές-ποινικές κυρώσεις αν τολμήσουν να «ξεμυτίσουν» από το σπίτι με προορισμό το εξοχικό, το χωριό ή το νησί τους, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως η μόνιμη κατοικία του είναι... "μισό-μισό". Το πρώτο "μισό" (απ' ότι φαίνεται) είναι το εξοχικό του στην Αίγινα και το δεύτερο είναι το σπίτι του στην Αθήνα.
Σφοδρές οι αντιδράσεις κατά του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Στέλιος Πέτσας: Nα Aποδείξει ότι η Mόνιμη Kατοικία του Eίναι στην Αίγινα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «Θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού».

Σχολιάζοντας το tweet του Γ. Βαρουφάκη, που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του (στην Αίγινα) από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο Open τόνισε ότι θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του και πρόσθεσε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ότι προβλέπεται».

Άδωνις. Γεωργιάδης: Να ζητήσει Συγγνώμη
Ο υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να επιστρέψει από την Αίγινα και να ζητήσει συγγνώμη:

«Ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε τη βουλευτική του ιδιότητα για να ξεφύγει από τα μέτρα. Είναι τελείως λάθος σήμα και τον παρακαλώ να δώσει το καλώ παράδειγμα, να επιστρέψει και να ζητήσει και συγγνώμη. Πράγματι έχουν εξαιρεθεί οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης από την εφαρμογή των μέτρων, αλλά έχουμε εξαιρεθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, όχι γενικώς.

Το να βλέπουμε έναν αρχηγό κόμματος, πρώην υπουργό Οικονομικών, να λέει "εμένα δεν με νοιάζει τι λέει το κράτος, εγώ πάω στην Αίγινα να κάνω διακοπές", είναι παντελώς απαράδεκτο. Και είναι απαράδεκτο ως σήμα προς την ελληνική κοινωνία. Έκανε λάθος και τον παρακαλώ, με σεβασμό, να πάρει το πλοίο να γυρίσει και να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Η Απάντηση Βαρουφάκη
Με τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές ο Γιάνης έδωσε τη δική του απάντηση και «διευκρίνισε» ότι η μόνιμη κατοικία του είναι... "μισό-μισό" (!?).  Ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει δηλωμένη ως κύρια-φορολογική κατοικία του αυτή της Αίγινας, υποστήριξε: «Εγώ μένω στην Αίγινα» και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ως βαθιά δημοκράτης, αναγνωρίζω το δικαίωμα που έχει ο καθένας να εξευτελίζεται με αυτά που λέει δημοσίως».

Τι Είπε ο Δήμαρχος Αίγινας
Διαφορετική ήταν, πάντως, η αφήγηση του περιστατικού από τον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κατά την άφιξη του Γ. Βαρουφάκη στο νησί.

Δείτε τι είπαν Βαρουφάκης και Ζορμπάς στο παρακάτω βίντεο

Η Απάντηση του Βαρουφάκη για το Ταξίδι στην Αίγινα