Η «Καυτή» Άντζελα Δημητρίου στο Playboy το 1988 (Video)

Η Καυτή Άντζελα Δημητρίου στο Playboy το 1988
Χωρίς αμφιβολία, το 1988 ήταν η χρονιά της Άντζελας..! Τη χρονιά εκείνη η Lady τραγούδησε το διαχρονικό σουξέ της Φωτιά στα Σαββατόβραδα, έπαιξε στην «ταινιάρα» Άντζελα, ο Πειρασμός και φωτογραφήθηκε γυμνή για το περιοδικό Playboy.

Με ξανθοκόκκινο περμανάντ μαλλί, «άπαιχτα» σκουλαρίκια και μαύρες ζαρτιέρες, η 30αρα (τότε) Άντζελα πόζαρε γυμνή στον φωτογράφο Ντίνο Διαμαντόπουλο.
Αν και τότε η Άντζελα δεν έδωσε συνέντευξη, το κενό αναπλήρωσε ο συντάκτης του άρθρου Μάνος Κουφιανάκης (ο στιχουργός των επιτυχιών της) που παρουσιάζει την Ά. Δημητρίου ως το απόλυτο sex symbol της εποχής.

Τέτοιο κείμενο ούτε για την Beyonce έχει γραφτεί ποτέ..! Πάντως, είναι γεγονός πως περισσότεροι άντρες που την ακολουθούσαν στις πίστες, στα 80s και στα 90s, ήταν φανατικοί θαυμαστές της.


Το Κείμενο του Μάνου Κουφιανάκη στο Playboy  
«Είναι μια μέρα μουντή. Οι δρόμοι έξω νοτισμένοι. Μάρτης, ο πρώτος μήνας της άνοιξης, έτσι λέει το ημερολόγιο. Γιατί, η άνοιξη δεν θέλει πια να ξανάρθει σε αυτήν την τσιμεντούπουλη που τα λουλούδια αργοπεθαίνουν στα μπαλκόνια από το νέφος και τα χελιδόνια δεν ξαναφάνηκαν εδώ και χρόνια... Και όμως σήμερα αντικρίζω την άνοιξη, αυτή τη μουντή μέρα του Μάρτη. Είναι απέναντί μου και γεννήθηκε 30 χρόνια πριν, ακούει στο όνομα Άντζελα Δημητρίου.


Δυο μάτια αεικίνητα, αστραφτερά, τεράστια αμύγδαλα που σε κοιτούν και σε καθηλώνουν. Σε αφοπλίζουν, σε κάνουν δικό τους. Ένα πρόσωπο αγουροξυπνημένο, άβαφτο, ολόδροσο που θα ζήλευαν δεκαεξάρικα κορίτσια, ένα κορμί που πολλά φωτομοντέλα θα ήθελαν να 'χουν και μια ζεστασιά ανθρώπινη, μια ζεστασιά που τόσο σπάνια συναντά πια κανείς σ' αυτή τη ζούγκλα της σημερινής ζωής.
"Άντζελα Δημητρίου", ένα λαμπρό όνομα στο χώρο του τραγουδιού. Όπου εμφανίζεται το κοινό παραληρεί. Την θαυμάζει, την αγαπά. Μια ατελείωτη ουρά κάθε βράδυ στο καμαρίνι της από αγόρια και νέους άντρες που θέλουν ένα αυτόγραφο από το είδωλο τους.


Στα μάτια τους είναι ζωγραφισμένος ο πόθος, ο πόθος που ποτέ δεν εκδηλώνουν με λόγια, γιατί είναι ένας πόθος περίεργα πρωτόγνωρος! Γιατί ενώ τραγουδά σε κάνει, χωρίς να το προσπαθεί, να την ποθείς.

Μόλις βρεθείς αντίκρυ της σε αφοπλίζει, σε κάνει να νιώθεις σαν μαθητούδι μ' ένα της βλέμμα μόνο. Άντζελα Δημητρίου! Ο πιο ευαίσθητος και ωραίος «ταχυδρόμος» των τραγουδιών των συνθετών και των στιχουργών του σήμερα.

Τα περιοδικά τη βαφτίζουν βασίλισσα της νύχτας, τη θέλουν σαν την πιο ακριβοπληρωμένη αυτήν την εποχή. Μα η ίδια μένει πάντα η ίδια. Το χαμόγελό της είναι πηγαίο, αληθινό, ζεστό, προκλητικό, είτε σε υπουργό χαμογελά, είτε σε σ' έναν ανώνυμο θαυμαστή της. Η Άντζελα είναι μια ατελείωτη πηγή ζεστασιάς, ζωής, μια αστείρευτη πηγή τέχνης όταν τραγουδά και μια πρωτόγνωρη πηγή πόθου και πάθους όταν την αντικρίζεις.

Γι αυτό και όταν τη ρώτησα «Αλήθεια θα φωτογραφηθείς για το Playboy;» μου απάντησε με το μοναδικό αυθορμητισμό της: «Γιατί όχι; Ο Θεός μας έπλασε γυμνούς, κι εγώ δεν ντρέπομαι για το σώμα μου»...


Η Καυτή Άντζελα Δημητρίου στο Playboy το 1988