Τούρκοι Στρατοφύλακες Πυροβόλησαν Περίπολο της Frontex

Τούρκοι-Στρατοφύλακες-Πυροβόλησαν-Περίπολο-της-Frontex
Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό Τούρκων στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλου ανδρών της Frontex στην οποία μετείχε και Έλληνας αστυνομικός, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28/04 στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, δύο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν δίπλα στον ποταμό Έβρο, σε περιοχή η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς. Εκεί εντόπισαν πλωτό της τουρκικής στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι. Στην προσπάθεια τους να ελέγξουν τα όρια στα οποία κινούνταν ή αν είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.
Οι άνδρες της Frontex φρόντισαν να καλυφθούν αμέσως αλλά παραμένει άγνωστο αν η σφαίρα ήταν αβολίδωτη ή κανονική. Όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους τουρκαλάδες στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους.

Κοντά στους Τούρκους στρατοφύλακες δεν υπήρχαν μετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, όπως συνέβαινε καθημερινά πριν λίγο καιρό.

Η προκλητική και επικίνδυνη αυτή αντίδραση με τον πυροβολισμό έγινε εν ψυχρώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν επικίνδυνα.
Οι άνδρες της Frontex παρέμειναν στο σημείο μέχρι την λήξη της υπηρεσίας τους και αφού ενημέρωσαν τηλεφωνικά για το περιστατικό, επέστρεψαν από την περιπολία κι έκαναν λεπτομερή αναφορά στους ανωτέρους τους για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το θέμα μεταφέρθηκε, ενημερώθηκε άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η αναφορά των Γερμανών ανδρών της Frontex μεταβιβάστηκε στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Δύναμης που βρίσκονται στην Πολωνία. πηγή:evros-news.gr

Τούρκοι Στρατοφύλακες Πυροβόλησαν Περίπολο της Frontex