Χιλιάδες Νεκρά Χελιδόνια σε Νησιά Αθήνα και Πελοπόννησο

Χιλιάδες Νεκρά Χελιδόνια σε Νησιά Αθήνα και Πελοπόννησο
Οι ισχυροί άνεμοι των τελευταιών ημερών στην Ελλάδα άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρά χελιδόνια που «μετανάστευαν» από την Αφρική στην Ευρώπη, σύμφωνα με φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Anima περιέγραψε την κατάσταση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Τις τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών ανέμων στα βόρεια και πάνω από το Αιγαίο χιλιάδες μικρά πουλιά βρέθηκαν είτε νεκρά είτε βαρύτατα τραυματισμένα».
Τα πιο κατασστροφικά 24ωρα ήταν αυτά της 5ης και 6ης Απριλίου λόγω του συνδυασμού των ισχυρών ανέμων και των χαμηλών θερμοκρασιών και βροχών, σε ορισμένες περιοχές.

Η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης πρόσθεσε: «Άνεμοι από τη Β. Αφρική έσπρωξαν σμήνη πουλιών σε ρεύματα απο τα βόρεια του Αιγαίου και κυρίως στα νησιά. Για να ξεφύγουν τα εξαντλημένα πουλιά, κυρίως χελιδόνια και πετροχελίδονα που τρέφονται με έντομα, κατευθύνθηκαν προς την ηπειρωτική Ελλάδα».
Η Anima απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι εντοπίζουν εξαντλημένα από το ταξίδι των χιλιάδων χιλιομέτρων πουλιά, να τα φροντίζουν όπως μπορούν.

anima

Χιλιάδες Νεκρά Χελιδόνια σε Νησιά Αθήνα και Πελοπόννησο