Φλώρος: Όποιος Πατήσει Ελληνικό Έδαφος θα τον Κάψουμε και Μετά θα Ρωτήσουμε Ποιος Είναι

Φλώρος-Όποιος-Πατήσει-Ελληνικό-Έδαφος-θα-τον-Κάψουμε-και-Μετά-θα-Ρωτήσουμε-Ποιος-Είναι
Ο Αντιστράτηγος και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε συζήτηση με στρατιωτικούς συντάκτες, δήλωσε σε υψηλούς τόνους: Όποιος πατήσει τα πόδια στο ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι. Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις με τις Ειδικές Δυνάμεις και οποίος τα βάλει μαζί τους θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος · αυτό το ξέρουν οι γείτονες.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα υπάρξει απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις είπε: Είναι μια πιθανότητα η στρατιωτική αντίδραση. Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο σε ένα σύμπλεγμα νησιών, θα εξαπλωθεί αμέσως και σε άλλες περιοχές.

Για τον κίνδυνο ατυχήματος ανέφερε: Όταν προκύψει το ατύχημα, θα έχει προκληθεί από την καθημερινή πίεση που μας ασκούν (οι Τούρκοι). Υπαίτιοι θα είναι εκείνοι. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πού θα προσγειωθούμε και ποιοι θα προσγειωθούμε.

Κλείνοντας, ο Κ. Φλώρος διαβεβαίωσε: Πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα. Του Ισραήλ, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβύης, της Κύπρου, της Ελλάδας. Ενοχλεί πολλά κράτη. Ο Ερντογάν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο και στα νησιά και στην ανοιχτή θάλασσα.    πηγή: reader.gr

Ποιος Είναι ο  Α/ΓΕΕΘΑ

Ο αντιστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Φλώρος που ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961 στη Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του εκπαιδεύσεις, τοποθετήθηκε ως διμοιρίτης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) και στη συνέχεια διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Σάμο.Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΞ και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη σχολεία των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Επιπλέον αυτών, το 1989, έβγαλε την εκπαίδευση του υποβρύχιου καταστροφέα στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ) και το 1992 του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στη Β. Καρολίνα, επιλεγείς ως ο διακεκριμένος αλλοδαπός σπουδαστής της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε. Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής και στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του αρχηγού ρίψεων αλεξιπτωτιστών, καθώς και του αλεξιπτωτιστή ελεύθερης πτώσης.

Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, ενώ το 1997 μετατέθηκε στη Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου. Δύο χρόνια αργότερα φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτησή του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών.

Το 2003 τοποθετήθηκε ως επιτελής στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το 2004 ως διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών.

Το 2005 μετατέθηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR/SHAPE), στο Βέλγιο. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008 φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ. Το 2012 προήχθη στον βαθμό του ταξίαρχου και επιλέχθηκε ως διοικητής της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως διευθυντής του Α΄ Κλάδου. Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος, ενώ ένα χρόνο αργότερα, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ. Τον Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου και κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ ανέλαβε τα καθήκοντα του υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «Αχιλλέας».

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Στρατηγική ανάλυση και στον χειρισμό και επίλυση κρίσεων» του Strategic Center for International Security (SCIS) του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν και μεταπτυχιακού τίτλου στις «Διεθνείς σχέσεις και στρατηγικές σπουδές» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του μετάλλια των Ενόπλων Δυνάμεων και το μετάλλιο συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Φλώρος: Όποιος Πατήσει Ελληνικό Έδαφος θα τον Κάψουμε και Μετά θα Ρωτήσουμε Ποιος Είναι


Δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου προς Άγκυρα