Κάρφωσε Παππά και Τσίπρα ο Καλογρίτσας - Πήρε 3 εκατ. Ευρώ «Προκαταβολή» από το Μαξίμου (+Video)

Κάρφωσε Παππά και Τσίπρα ο Καλογρίτσας
Με εικονική σύμβαση πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή από το White House για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε ο ►Χρήστος Καλογρίτσας.

πρώτο θέμα - καλογρίτσας

Σάλο προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει τον Νίκο Παπά και τους Συριζαίους άλλοτε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σε δικαστική του αντιδικία με λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό,  ο «κόκκινος εργολάβος» επικαλέστηκε ότι υπήρξε προσπάθεια επηρεασμού του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία Τοξότης φέρεται να έλαβε από την λιβανέζικη CCC 3.000.000€ για έργο στα Αραβικά Εμιράτα το οποίο ποτέ δεν έφερε σε πέρας, με την αλλοδαπή εταιρία να προσφεύγει σε ελβετικό δικαστήριο για να πάρει πίσω τα χρήματά της.
Με δικαστικά έγγραφα, τα οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει ότι η σύμβαση με την λιβανέζικη εταιρία ήταν εικονική και πως έλαβε τα 3.000.000€ ως προκαταβολή από το White House, ως προκαταβολή, για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Όλοι άκουγαν λοιπόν για ώρες για ένα White House, που έδινε εντολή στον Καλογρίτσα, μέχρι που οι δικηγόροι της ξένης εταιρίας θέλησαν να πληροφορηθούν ποιο ήταν αυτό το περίφημο White House. Για να μείνουν εμβρόντητοι από την απάντηση της πλευράς Καλογρίτσα: Όταν λέμε White House εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά, απάντησαν οι δικηγόροι του», αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις. 

Υπενθυμίζουμε, προσθέτει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Οι Αποκαλύψεις Παραπέμπουν σε Μαφία 

Για αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας κάνει λόγο η ΝΔ:

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παρά-θεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί".

Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις, οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει αν ο πιο στενός συνεργάτης του δρούσε αυτόνομα ή σε πλήρη συνεννόηση μαζί του.

Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα.
Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

Κάρφωσε Παππά και Τσίπρα ο Καλογρίτσας - Πήρε 3.000.000€ Προκαταβολή από το Μαξίμου

Το White House πλήρωσε τον κόκκινο εργολάβο για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών