Τουρκικά Σκάφη σε Μύκονο και Αγαθονήσι (Video)

Τουρκικά Σκάφη σε Μύκονο και Αγαθονήσι
Τουρκικά αλιευτικά σκάφη πλέουν τις τελευταίες ώρες σε απόσταση 2-3 μιλίων από τις ακτές της Μυκόνου, ανοιχτά της παραλίας Αγράρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμενικό είναι ενήμερο, αλλά οι κάτοικοι του νησιού είναι εξαγριωμένοι με τις τουρκικές τσάρκες στο Αιγαίο, ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφία σε τζαμί.

Οι θέσεις των τουρκικών αλιευτικών αποτυπώνονται στο χάρτη του MarineTraffic, ενώ υπάρχουν σχετικές καταγγελίες κατοίκων και επισκεπτών στο νησί. Πρόκειται για τα τρία μεγάλου μεγέθους σκάφη: Cihan Cengiz Karadeniz, Tuncay Sagun 6 και Guler Kardesler 4.
Τουρκικά ψαράδικα έχουν εντοπιστεί, στο παρελθόν, ακόμη και σε απόσταση μόλις ενός μιλίου, κάτι που απαγορεύεται ακόμα και για τις ελληνικές μηχανότρατες. Εντούτοις, το συγκεκριμένο γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται μία μόλις ημέρα μετά την υπογραφή του διατάγματος του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Η κίνηση των τουρκικών αλιευτικών γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια ενόχληση ή έλεγχος από τις ελληνικές αρχές, κάτι το οποίο, όπως αξιολογείται, οφείλεται είτε στην έλλειψη προσωπικού και μέσων που υπάρχει μιας και το ενδιαφέρον του Λιμενικού Σώματος έχει μετατοπιστεί στα ανατολικά σύνορα της χώρας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής, είτε στην ανησυχία περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί είναι ότι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και άραξαν για λίγο σε υπήνεμο μέρος.

Τουρκικά Σκάφη σε Μύκονο και Αγαθονήσι

Αλιευτικά σε απόσταση 2 μιλίων από τις ακτές του νησιού -  εξαγριωμένοι οι κάτοικοι