Μακρόν - Μητσοτάκης Υπογράφουν Εξοπλιστικό Πρόγραμμα 10 δισ. Ευρώ

Μακρόν - Μητσοτάκης Υπογράφουν Εξοπλιστικό Πρόγραμμα 10 δισ. Ευρώ
Τη χρηματοδότηση του έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος, θα συνοδεύσει η υπογραφή αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας που θα λάβει χώρα, με μια πανηγυρική τελετή, στις 10 Σεπτεμβρίου

Μητσοτάκης-Μακρόν

Με τις καθημερινές παραβιάσεις, τις απειλές πολέμου και την επεκτατική υστερία που επικρατεί στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ και όλων των τουρκικών κομμάτων, η εκπόνηση ενός μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων και για τους τρεις κλάδους των ελληνικών Ε.Δ. Περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών Belharra, τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών μας τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών, πυρομαχικών καθώς και άλλων εξελιγμένων οπλικών συστημάτων.

rafale-belharra-greece

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 8 γαλλικά μαχητικά παλαιότερης έκδοσης θα δοθούν στην Ελλάδα δωρεάν και αφορούν της εκδόσεις F1 & F2. Πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτα αεροσκάφη που πραγματοποιούν αποστολές αναχαίτισης με ραντάρ RBE2 (Radar à Balayage Electronique 2 plans) PRESA και πυραύλους MICA EM/IR.

Τα 10 Rafale νέας γενιάς, όμως, είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για τα semi stealth C F3-R που φέρουν ραντάρ RBE2 AA τεχνολογίας AESA και πυραύλους BVR METEOR εμβέλειας 100 χλμ. no escape zone 60 χλμ. και 4 Μach ταχύτητα.
Η υλοποίηση της αγοράς σε συνδυασμό με τον απαραίτητο εξοπλισμό των 24, υπέρ-πολύτιμων αλλά ξεχασμένων επί σειρά ετών, Mirage 2000-5Mk II που έχει στον στόλο των μαχητικών της, η Ελλάδα θα ενισχύσει σημαντικά το επιχειρησιακό της πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Μακρόν - Μητσοτάκης Υπογράφουν Εξοπλιστικό Πρόγραμμα 10 δισ. Ευρώ

Συμφωνία για εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας τον Σεπτέμβριο. Rafale - Belharra

 The Mall 24