Ο Μουζάλας Απειλεί τους Λιμενικούς για τις Αποτροπές (+Video)

Ο-Μουζάλας-Απειλεί-τους-Λιμενικούς-για-τις-Αποτροπές

Το τερμάτισε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ►Γιάννης Μουζάλας. Στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (όταν έρθει ξανά στην εξουσία) θα τιμωρήσει όλους όσους αποτρέπουν αλλοδαπούς να αποβιβαστούν παράνομα στις ελληνικές ακτές ∙ πολιτικούς και λιμενικούς!

Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε σε κάποιους οι οποίοι, πιθανώς κάτω από κυβερνητικές πιέσεις, παραβιάζουν τους όρκους τους, ότι έχουν ευθύνη, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Μουζάλας και και έθεσε το ερώτημα: Πως κάνετε αυτές τις αποτροπές στη θάλασσα χωρίς push back, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα;

Απαντώντας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Παναγιώτης Μηταράκης, αφού επεσήμανε τη νομιμότητα των δράσεων του Λιμενικού Σώματος ως προς την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών από ασφαλή χώρα (Τουρκία), εξήγησε ότι η Ελλάδα φυλάει (πλέον) τα σύνορα της και ότι θα ήταν ανεύθυνο από μέρους του να περιγράψει τον τρόπο που δρουν τα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας.

Όλη η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες συζητά για τη νέα προσπάθεια της Τουρκίας για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Κι έρχεστε εσείς σήμερα εδώ να με ρωτήσετε γιατί η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της. Όταν έλαβα την ερώτηση σας, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα, είπε ο υπουργός της κυβέρνησης, κλείνοντας την πρωτομιλία του. 

Επίσης, ο Π. Μηταράκης «φαντάστηκε» ότι ο κύριος Μουζάλας θα θελήσει να διορθώσει αυτό που ακούστηκε σαν απειλή προς τα στελέχη του Λιμενικού, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που κάνουν τη δουλειά τους ∙ ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθούν ευθύνες στους "κάποιους" που κάνουν αποτροπές, δηλαδή...

Ο Τ. Ερντογάν θα ήταν πλήρως ταυτισμένος με τις απόψεις σας επί του θέματος, έχω την εντύπωση, κύριε Γιάννη «μας»...

The Mall 24

Ο Μουζάλας Απειλεί τους Λιμενικούς για τις Αποτροπές

Ποινικό αδίκημα το push back. Θα αποδοθούν ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ευθύνη οι Λιμενικοί. Βουλή. Μηταράκης