Προειδοποίηση Αλ Σίσι προς Ελλάδα και Κύπρο: Προετοιμαστείτε για Τζιχαντιστές

Προειδοποίηση-Σίσι-προς-Ελλάδα-και-Κύπρο-Προετοιμαστείτε-για-Τζιχαντιστές
Μήνυμα του αιγύπτιου προέδρου προς τον Κ. Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη για την τακτική του Ερντογάν να χρησιμοποιεί τους φανατικούς ισλαμιστές.

Η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη, όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.
Αλ-Σίσι-Κυριάκος-Μητσοτακης-Νίκος-Αναστασιάδης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΈΑ Σαββατοκύριακο» η ανησυχία του Καΐρου για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιείται από τον Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του, κατατέθηκε εμφαντικά στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου (που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη) από τον ίδιο τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Αλ Σίσι, μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το θέμα (το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα και ευρύτερα την περιοχή) είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο. Συναφώς, συνέστησε τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των υπόλοιπων δικών τους κινήσεων.
  The Mall 24

Προειδοποίηση Αλ Σίσι προς Ελλάδα και Κύπρο: Προετοιμαστείτε για Τζιχαντιστές

Μήνυμα του αιγύπτιου προέδρου προς Μητσοτάκη και Αναστασιάδη για την τακτική του Ερντογάν να χρησιμοποιεί φανατικούς ισλαμιστές