Μάζης: Άστοχη και Επικίνδυνη Επιλογή οι Αμερικανικές Φρεγάτες MMSC (Video)

Μάζης-Άστοχη-και-Επικίνδυνη-Επιλογή-οι-Αμερικανικές-Φρεγάτες-MMSC
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ►Ιωάννης Μάζης, σε πρόσφατη εκπομπή στο κανάλι Alert, χαρακτήρισε άστοχη και επικίδυνη εθνικά την ενδεχόμενη επιλογή της Ελλάδας να προμηθευτεί τις αμερικανικές φρεγάτες MMSC αντί των Γαλλικών FDI Belharra.

Ο διακεκριμένος καθηγητής, μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τεράστιες διαφορές της ισχύος και του βελινεκούς των όπλων και των ραντάρ, όπως και των δυνατοτήτων των ηλεκτρονικών συστημάτων που φέρουν οι δύο τύποι φρεγατών, εκ των οποίων οι γαλλικές είναι σαφέστατα και με τεράστια διαφορά ανώτερες και κυρίως καταλληλότερες για τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας.
Ο Ι. Μάζης αποκάλυψε την πραγματική τιμή των 2 φρεγατών (2,7 δισ. πλήρως εξοπλισμένες) τονίζοντας ότι με την αγορά τους η χώρα μας θα έχει δυνατότητα να ελέγξει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, να εφαρμόσει εννιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, την ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής των Γάλλων + 4 φρεγάτες τύπου FREMM, έως ότου παραδωθούν οι Belharra.

Σε αναφορά του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής, Βαγγέλη Φανίδη, στον επίλογο του άρθρου του Ι. Μάζη στην εφημερίδα ΕΣΤΊΑ, όπου αναφέρεται ότι Αναποδράστως προκύπτει η υποψία ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν απλώς να προωθήσουν γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, αλλά έχουν επιλέξει και πολιτική στοχεύουσα στην ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπέρ της τελευταίας, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο καθηγητής σχολίασε: Το εννοώ απολύτως...
Βίντεο από την εκπομπή "Αυτή Είναι η Λύση" στο AlertTV.gr https://www.youtube.com/c/AlertTVgr 

The Mall 24

Μάζης: Άστοχη και Επικίνδυνη Επιλογή οι Αμερικανικές Φρεγάτες MMSC

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης για αμερικανικές φρεγάτες MMSC και γαλλικές Belharra