Stryker IM SHORAD: Ο Φονιάς των Drones εν Δράση (+Video)

Stryker-A1-IM-SHORAD-The-Drone-UCAV-Killer-in-action
Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις άμυνας υπερηφανεύονται για την υπεροχή τους στον αέρα με τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, έχουν αναγνωρίσει την ανεπάρκεια τους στην ικανότητα αεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς (SHORAD).

Τα drones, τα μη επανδρωμένα οχήματα (UAV) και ιδίως τα οπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα (UCAV) εξελίσσονται σε μεγάλη απειλή με όλο και περισσότερες επικίνδυνων προθέσεων χώρες να τα χρησιμοποιούν. Στην πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, για παράδειγμα, υπήρξε εκτεταμένη τουρκικών UCAV.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι το αμερικανικό Κογκρέσο έχει εγκρίνει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την δημιουργία συστημάτων εναέριας άμυνας μικρού βεληνεκούς αρχικού ελιγμού (IM-SHORAD) αναπτύσσοντας τα «Drone Killers». Η General Dynamics Land Systems, που συνεργάζεται με την Leonardo DRS και την Raytheon, έχει ήδη κλίσει συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με άρθρο του eurasiantimes.com, η αρχική παραγγελία του αμερικανικού στρατού είναι 28 οχήματα, αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο σκοπεύει να αποκτήσει συνολικά 180 από τα λεγόμενα Stryker A1 IM-SHORAD.
Το IM-SHORAD είναι ένα θωρακισμένο πυροβόλο όχημα αεροπορικής άμυνας για την αντιμετώπιση απειλών από UAV-UCAV και από άλλα αεροσκάφη, όπως Rotary και Fixed Wing.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Επιτροπής Έρευνας του Κογκρέσου, ο στρατός απαιτεί το μαχητικό όχημα Stryker ως πλαίσιο με έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο που θα περιλαμβάνει: 2 πυραύλους Hellfire που μπορούν να χτυπήσουν τους στόχους εδάφους και αέρα, 4 πυραύλους Stinger (για λιγότερο θωρακισμένους εναέριους στόχους) σε έναν εκτοξευτή, αυτόματο πυροβόλο 30mm, πολυβόλο 7,62mm, πακέτο ηλεκτρονικού πολέμου (EW) για την αντιμετώπιση επιλεγμένων εχθρικών συστημάτων και το Ισραηλινής κατασκευής ραντάρ πολλαπλών αποστολών Rada το οποίο έχει δυνατότητα παρακολούθησης στόχων σε έδαφος και αέρα.

Καθόλου κακή ιδέα να αποκτήσει και η Ελλάδα κάμποσα από δαύτα..!

The Mall 24

Stryker IM SHORAD: Ο Φονιάς των Drones εν Δράση

Συστήματα εναέριας άμυνας μικρού βεληνεκούς αρχικού ελιγμού Stryker A1 IM-SHORAD Drone UCAV UAV Killers