Γιώργος Φίλης: Η Ελλάδα Ματώνει για να Κοιμάται Ήσυχη η Μέρκελ (Video)

Γιώργος-Φίλης-Η-Ελλάδα-Ματώνει-για-να-Κοιμάται-Ήσυχη-η-Μέρκελ
Ο καθηγητής γεωπολιτικής αναλύει την πρόσφατη παρέμβαση του Μάικ Πομπέο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την μελέτη "ΝΑΤΟ 2030" στην οποία καταδεικνύεται σαφώς ότι υπάρχουν χώρες, εντός, οι οποίες υποσκάπτουν την αξιοπιστία της συμμαχίας, εννοώντας εμφανώς την Τουρκία, στην εκπομπή Kontra News 10, του Γιώργου Μελιγγώνη.

Όσον αφορά τον ρόλο και τις αντιδράσεις της Γερμανίας και των υπόλοιπων «φιλοτουρκικών» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοτουρκικά, ο Γ. Φίλης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός τονίζοντας ότι Η Ελλάδα είναι αυτή που ματώνει για να μπορεί να κοιμάται ήσυχη η κυρία Μέρκελ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο πως οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους μετανάστες: Η Τουρκία έχει τους μετανάστες γιατί θέλει να τους χρησιμοποιήσει για εποικισμό, όπως κάνει στην Συρία αυτή την στιγμή. Μαζεύει κατσαπλιάδες/τζιχαντιστές για να φτιάξει ιδιωτικό στρατό και να τους μεταφέρει ανά τον πλανήτη· τους έχει εκεί για να εκβιάσει την Ευρώπη και να διαλύσει την Ελλάδα. Αυτός είναι ο σκοπός της Τουρκίας με την σημερινή ηγεσία της, είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόταση του Δόκτορος Γιώργου Φίλη, για τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την ορθότητα των ελληνικών θέσεων και αντιδράσεων.

Ο Γιώργος Φίλης είναι διδάκτωρ γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ευρωπαϊκών θεμάτων, γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης και αναλυτής διεθνών ζητημάτων.

The Mall 24

Γιώργος Φίλης: Η Ελλάδα Ματώνει για να Κοιμάται Ήσυχη η Μέρκελ

Ο καθηγητής αναλύει την παρέμβαση Πομπέο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον ρόλο της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά και της Τουρκίας στο μεταναστευτικό