Δεν Ψηφίζει την Αύξηση Δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Δεν-Ψηφίζει-την-Αύξηση-Δαπανών-των-Ενόπλων-Δυνάμεων-ο-ΣΥΡΙΖΑ
Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει τον προϋπολογισμό του Υπ. Εθνικής Αμυνας που για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 10 έτη, περιλαμβάνει αύξηση των αμυντικών δαπανών με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και νέες προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Γιώργος Τσίπρας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: Δεν θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, λόγω της συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα, αλλά δεν πρόκειται και να υπερψηφίσουμε.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περιόδους κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είθισται να ψηφίζονται με ευρύτερη πλειοψηφία από την Βουλή. Κάτι αντίστοιχο έγινε και την περασμένη χρονιά, κατά την οποία το συγκεκριμένο κεφάλαιο του κρατικού προϋπολογισμού ψηφίστηκε από 250 βουλευτές των ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως τελευταία επιλέγει την τακτική του "όχι σε όλα", καθώς τις προηγούμενες εβδομάδες καταψήφισε την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων, την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ακριτικά νησιά, όπως επίσης και την καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες που επλήγησαν από τον Ιανό.

The Mall 24

Δεν Ψηφίζει την Αύξηση Δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού Τσίπρας