130.000 Ευρώ από τα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ Ξόδεψε ο Γιωργάκης για τους Προσαγωγούς του

130.000 Ευρώ από Ταμεία ΠΑΣΟΚ ΠαπανδρέουΑγορά μηχανημάτων γυμναστικής αξίας 130.000€, είχε κάνει ο Γιώργάκης Παπανδρέου, για να διατηρεί σε καλή κατάσταση τους... προσαγωγούς του, σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν ειδικοί και στελέχη του κόμματος. Ο γενικός διευθυντής, Νίκος Σαλαγιάννης, που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ξοδέψει 17.000€ μόνο για ένα μηχάνημα Cross-trainer και άλλα 7.000€ για μηχάνημα εκγύμνασης προσαγωγών «με χρήματα του ΠΑΣΟΚ»! Του ΠΑΣΟΚ που τα πήρε δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες και τώρα τα πληρώνει ο κοσμάκης...


"Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τις οφειλές του και την ηθική του υποχρέωση απέναντι στις δανείστριες τράπεζες, καταβάλλει όσα περισσότερα μπορεί, ήδη κατέβαλε 15 εκ. από το 2011 μέχρι σήμερα, και είναι σε διαρκή συνεννόηση μαζί τους για να βρεθεί η προσφορότερη λύση.

Είναι αλήθεια, ότι τα κόμματα βρέθηκαν με δάνεια στο ξέσπασμα της κρίσης, επειδή χρηματοδοτούσαν – απερίσκεπτα – τις υπερβάσεις των οικονομικών τους δυνατοτήτων με δανεικά, αντί να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Αλλά μήπως αυτή η λογική ήταν μόνο των κομμάτων; Είναι η ίδια αυτή λογική, που διαπότιζε και ολόκληρο το δημόσιο βίο της Χώρας – εν πολλοίς και τον ιδιωτικό. Να δανειζόμαστε, δηλαδή, για να χρηματοδοτούμε τις υπερβολές μας και όχι, αν απαιτείται, τις πραγματικές μας ανάγκες ή τα σχέδια μας για να οργανώσουμε καλύτερα το μέλλον μας. Τη νοοτροπία αυτή την τροφοδοτούσαν και οι ίδιες οι Τράπεζες στα χρόνια της ευημερίας,  με τα εύκολα, πολλά και γρήγορα δάνεια" σημείωσε ο Σαλλαγιάννης.