67χρονη Γέννησε το... Εγγόνι της! Παγκόσμια Πρωτιά για την Γιαγιά από τη Λάρισα [+Video]

67-eton-gennise-kori

Η Αναστασία Όντου από τον Αμπελώνα της Λάρισας, είναι η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως, που έγινε παρένθετη μητέρα στα 67 της χρόνια · έγινε γιαγιά, γεννώντας το παιδί της κόρης της.



Η κυρία Αναστασία είναι ταλαιπωρημένη αλλά δυο φορές ευτυχισμένη. Πριν από 3 ημέρες έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι 1,020 κιλών. Δίπλα της, η κόρη της Κωνσταντίνα η οποία δεν μπορεί να τεκνοποιήσει λόγω σοβαρών γυναικολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, χαρούμενη κι εκείνη που κατάφερε να γίνει μητέρα.

Η Κωνσταντίνα είχε καταψύξει ωάρια στο παρελθόν, η ίδια όμως δεν μπορούσε να κάνει εξωσωματική. Όταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος της είπε ότι η μόνη λύση είναι η παρένθετη μητέρα, σκέφτηκε αμέσως τη μητέρα της.

Οι γιατροί υπέβαλαν την 67χρονη σε εξονυχιστικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν καλές. Το δικαστήριο έβγαλε θετική απόφαση και έτσι η διαδικασία προχώρησε και η εμβρυομεταφορά έλαβε χώρα τον Μάιο.



Η  διεθνώς γνωστή, πλέον, γιαγιά, ζει στο χωριό Αμπελώνας της Λάρισας. Η κοινωνία εκεί είναι "μικρή" και τα σχόλια για την απόφαση της ήταν πολλά και διάφορα, αλλά η ίδια δεν άκουσε κανέναν! Ήθελε να βοηθήσει το παιδί της κι αυτό έκανε:

Δε σκέφτηκα καθόλου πώς θα το πάρουν οι συγγενείς και οι φίλοι. Στο χωριό υπήρχαν και αρνητικά σχόλια. Μου έλεγαν δεν είναι εύκολο, πώς θα τα βγάλεις πέρα αλλά είπα εγώ θα το κάνω, τελείωσε! Δεν άκουσα κανέναν, δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πως ένιωσε όταν άκουσε για πρώτη φορά την καρδιά του εμβρύου, δε μπόρεσε να απαντήσει. Απλά χαμογέλασε και τα μάτια της βούρκωσαν.

Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου · είναι η αγάπη της μάνας... Στην αρχή φοβόμουν για το αν θα αντέξω, αλλά πήγε καλά, δεν είχα καμιά δυσκολία. Ήταν βέβαια πάντα δίπλα μου ο γιατρός, είπε στο CNN Greece η Super γιαγιά.


Το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου, αφού μόλις είχε συμπληρώσει την 31η εβδομάδα διαπιστώθηκε προεκλαμψία και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Με το που γεννήθηκε μπήκε στη μονάδα νεογνών της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινική Γαία και διασωληνώθηκε για τα πρώτα δύο 24ωρα της ζωής του. Αυτή τη στιγμή είναι χωρίς αναπνευστήρα, αλλά θα παραμείνει στη μονάδα για τριάντα ακόμη ημέρες.


Την Κυριακή, η κυρία Αναστασία θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της
στον Αμπελώνα της Λάρισας.