Τα Έλαβαν τα «Χαιρετίσματα» Αλέξης-Νοτοπούλου. Άρων-Άρων Αφαίρεσαν τις Πινακίδες Απαγόρευσης Στάθμευσης

notopoulou-pinakidesΠρωί-πρωί συνεργείο της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής της διευθύντριας του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, αφαίρεσε τις πορτοκαλί κορδέλες και τις απαγορευτικές πινακίδες στάσης και στάθμευσης στην περιοχή περιμετρικά του γραφείου της, με αποτέλεσμα μετά απ'το μεσημέρι οι κάτοικοι να μπορούν πάλι να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Διαπιστώνοντας άμεσα την οργή και την δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως Κόκκινη Ζώνη και μετά το ρεπορτάζ εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας που αποκάλυψε την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής στον πρωθυπουργό, η Τροχαία αφαίρεσε τις πινακίδες (και άφησε τους στύλους).


Η ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων
της περιοχής Διοικητηρίου προς τον πρωθυπουργό:


«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΚΎΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ - ΚΑΛΩΣΟΡΊΣΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ»


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ κατοίκων οδού Προξένων και περιοχής Διοικητηρίου προς Γραφείο Πρωθυπουργού, Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη, 9η Δεκεμβρίου 2016


Διαμαρτυρόμαστε διότι το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2016 αστυνομικός του Α’ Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσε παράβαση παράνομης στάθμευσης -για την ακρίβεια παραβίαση πινακίδας Ρ40- στα αυτοκίνητά μας, που είχαμε σταθμευμένα στην οδό Προξένων, στην οδό που εφάπτεται με τη δυτική πλευρά του κτιρίου του Διοικητηρίου, που στεγάζει πλέον το Γραφείο του Πρωθυπουργού που εγκαινιάστηκε την 26.11.2016. Διαπιστώσαμε ότι στα πλαίσια της λήψης μέτρων ασφαλείας για τον Πρωθυπουργό αποφασίστηκε η απαγόρευση στάθμευσης και στάσης στις οδούς Προξένων και Αγίου Δημητρίου, που εφάπτονται με το Διοικητήριο. Δηλαδή καταργήθηκαν με αυτή την απόφαση περίπου 60 θέσεις νόμιμης στάθμευσης. Σε μία περιοχή στο κέντρο Θεσσαλονίκης η οποία έχει τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης και το ζούμε αυτό καθημερινά, έρχεται αυτή απόφαση να επιδεινώσει την ήδη ασφυκτική κατάσταση χώρου στάθμευσης στο μέγιστο. Οι περισσότεροι από εμάς κατοικούμε εδώ και δεκαετίες. Έχουμε τα καταστήματά μας, έχουμε την εργασία μας για πολλά χρόνια επίσης. Χωρίς να σεβαστείτε και λάβετε υπ’ όψιν κάτι από τα παραπάνω και κανέναν από μας ως κατοίκους, επαγγελματίες και δημότες πράξατε ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ και ΑΥΤΑΡΧΙΚΆ!



ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΤΕ ΩΣ ΠΟΛΊΤΕΣ, ΔΗΜΌΤΕΣ, ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΕΣ.




ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΑΤΕ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σε μας ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, είναι περιουσία μας και γι’ αυτά πληρώνουμε ως δημότες και φορολογούμενοι. Φυσικά από το μέτρο αυτό δεν βλάπτονται όσοι κάτοικοι της περιοχής διαθέτουν τα εισοδήματα για να μισθώνουν ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης. 


Είναι εξάλλου γνωστό ότι η περιοχή του Διοικητηρίου είναι πυκνοκατοικημένη, μη προνομιούχα λαϊκή γειτονιά. 


ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΞΊΜΟΥ ΟΎΤΕ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΝΑΚΤΌΡΩΝ.


Αφού λοιπόν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να ιδρύσει γραφείο στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με τα προβλήματά της, ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΠΡΏΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΊΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΛΆΘΟΣ ΧΩΡΟΘΈΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΉΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΈΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ.


Και όλα αυτά για να βλέπει μία φορά το μήνα τους μεγαλόσχημους της πόλης! Του προτείνουμε να μετεγκατασταθεί καλύτερα στο ΚΥΒΕΡΝΕΊΟ! Κατόπιν των ανωτέρω αναμένουμε το Γραφείο Πρωθυπουργού να συμμεριστεί τις απόψεις μας και να φροντίσει ώστε να ΑΝΑΚΛΗΘΕΊ η απόφαση ΑΥΤΉ για την απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους της περιοχής.

Εκτός και αν ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε το δίκιο μας κλείνοντας την οδό Προξένων και Αγίου Δημητρίου κατά τις ημέρες της επίσκεψής του - Ή ΜΆΛΛΟΝ ΑΥΤΌ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ Ο ΊΔΙΟΣ - Μπορούμε να τις κλείνουμε τις υπόλοιπες ημέρες!!! Ή να το διεκδικήσουμε με άλλες ενέργειες π.χ. αποκλείοντας το Υπουργείο!! Ή εκτός κι αν μας διαθέτει μηνιαίως δύο μισθούς συνεργατών διορισθέντων στο Γραφείο Πρωθυπουργού, για να πληρώνουμε parking.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής».




Ουδείς γνωρίζει το αν οι κάτοικοι θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τις κλήσεις των 80€ που έλαβαν τις ημέρες των απαγορεύσεων, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση. Το πιθανότερο είναι, πως όσοι καταθέσουν ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία, πιθανότατα θα δικαιωθούν και τα πρόστιμα θα διαγραφούν. Όσοι όμως έσπευσαν να πληρώσουν, ως νομοταγείς, τυπικοί πολίτες, μάλλον θα κλάψουν τα ευρουλάκια τους.



Φαίνεται πως οι διαμαρτυρίες "πιάνουν τόπο", καμιά φορά...
ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ..!