Τι θα Συμβεί στη Βρετανία Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Αποδημήσει εις Κύριον

Queen-Elizabeth-diesΑν και φέρεται να αναρρώνει, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, όπως συνηθίζει. Το σοβαρό κρυολόγημα που την ταλαιπωρεί εδώ και καιρό σε συνδυασμό με τα 90 της χρόνια, φαίνεται να έχει ανησυχήσει τους Βρετανούς. Όλοι ελπίζουν να πρόκειται πράγματι για ένα απλό κρυολόγημα και η βασίλισσα να ζήσει για πολλά χρόνια ακόμα, από την άλλη όμως... δυστυχώς, κανείς δε ζει για πάντα.

Η Ελισάβετ βρίσκεται στο θρόνο τα τελευταία ~70 χρόνια και έχει δει 13 πρωθυπουργούς να έρχονται και να παρέρχονται. Έτσι, οι περισσότεροι Βρετανοί σε ολόκληρη τη ζωή τους, δεν έχουν γνωρίσει τη χώρα χωρίς βασίλισσα! Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να συμβεί το μοιραίο, οι Βρετανοί θα ζήσουν κάτι πρωτόγνωρο.

Το παλάτι έχει ετοιμάσει αναλυτικό πλάνο το οποίο αποκαλεί Γέφυρα αναφορικά με τον τρόπο ανακοίνωσης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και τον τρόπο διαδοχής της στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Βάσει του σχεδίου αυτού, θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον 12 ημέρες από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ μέχρι και την ταφή της.

Το Business Insider έχει δημοσιεύσει μερικές υποθέσεις σχετικά με το τι θα συμβεί στη χώρα:

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 12 μέρες, και στην κηδεία της αναμένεται να δώσουν το παρόν ηγέτες από όλον τον κόσμο.

Από την κηδεία της, θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 6 μήνες έως και ένα έτος μέχρι την επίσημη ενθρόνιση  του επόμενου βασιλιά.

Η ημέρα της κηδείας της θα οριστεί ως αργία.

Πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια θα ακυρώσουν τις εκπομπές και τα show τους.

Κατά πάσα πιθανότητα, η χώρα θα χάσει μερικά δις λίρες.

Για τουλάχιστον 12 μέρες από τον θάνατό της, η Βρετανία θα βρίσκεται σε καταστολή και αντιμέτωπη με μεγάλη ύφεση, κυρίως λόγω της μεταβατικής περιόδου από τον έναν μονάρχη στον άλλον.

Λόγω του χάους, το χρηματιστήριο και οι τράπεζες θα κλείσουν.

Τόσο η κηδεία όσο η στέψη που θα ακολουθήσει, πιθανώς θα κοστίσουν έως και 6 δις λίρες -περίπου 8 δις ευρώ- στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Στον άδικο χαμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της βασιλομήτωρος, το πένθος και ο θρήνος του Βρετανικού κόσμου ήταν μεγάλο, αλλά αναμένεται να ξεπεράσει κάθε επίπεδο, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.