Αστυνομικός Πυροβολεί Δίπλα σε Ομάδα 13χρονων Παιδιών - Video


Αστυνομικός Πυροβολεί Δίπλα σε Ομάδα 13χρονων ΠαιδιώνΣάλος προκλήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται αστυνομικός εκτός υπηρεσίας να πυροβολεί δίπλα σε ομάδα 13χρονων παιδιών, γιατί πίστευε ότι τουλάχιστον ένα από αυτά περπάτησε πάνω στο γκαζόν του.

Στις εικόνες φαίνεται η λογομαχία ανάμεσα στα παιδιά και τον αστυνομικό ο οποίος έχει αρπάξει ένα την ώρα που οι συμμαθητές του προσπαθούν να τον απελευθερώσουν. Ο αστυνομικός βάζει το χέρι του στο μπροστινό μέρος του παντελονιού του και βγάζει το πιστόλι του. Επικρατεί τρόμος · τα παιδιά απομακρύνονται πανικόβλητα όταν αμέσως μετά ακούγεται ο πυροβολισμός.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ο αστυνομικός δεν έχει συλληφθεί και φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα.

Η αστυνομία του Αναχάιμ, όπου συνέβη το περιστατικό την περασμένη Τρίτη, αναφέρει ότι συνελήφθησαν 2 έφηβοι, ένας 13χρονος και ένας 15χρονος για απειλές για βιαιοπραγία.

Ο αστυνομικός σημάδεψε προς το έδαφος, ωστόσο, το βίντεο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι ναι μεν συνελήφθησαν οι 2 έφηβοι αλλά όχι και ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Την επόμενη ημέρα περισσότεροι από 300 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό. Η αστυνομίας διέλυσε τη διαδήλωση και συνέλαβε ακόμη 23 άτομα, γιατί προκάλεσαν ζημιές στην κατοικία του αστυνομικού.