Ράγισαν Καρδιές στο Μνημόσυνο του Παντελή Παντελίδη [+Video]

mnimosyno-pantelidi-1Συγκινητική ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στο ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, στη Νέα Ιωνία.  Συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες και απλός κόσμος που δήλωνε πως «ο Παντελής είναι ζωντανός», παρά τη βροχή, ήταν εκεί για τιμήσουν τον τραγουδοποιό-τραγουδιστή. Υποβασταζόμενη η μητέρα του, Αθηνά.


mnimosyno-pantelidi-2

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για να στηρίξει την οικογένεια και να αποτίσει φόρο τιμής στον Παντελή που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο σε τροχαίο δυστύχημα σε παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης.


mnimosyno-pantelidi-3


Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν αντίκρισε την ελληνική σημαία, τα παράσημα
και το πηλήκιο του Παντελή Παντελίδη από το πολεμικό ναυτικό.

mnimosyno-pantelidi-4


Ο αδερφός, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, βρέθηκε από πολύ νωρίς στο Ναό. Πριν μια βδομάδα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για όλο αυτό το διάστημα που ο Παντελής έχει φύγει από την ζωή, δεν έκρυψε πως ο χρόνος αυτός του άφησε πίκρα: Σίγουρα ο πόνος δεν περνάει και κάθε μέρα είναι και χειρότερα. Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κόσμο που μας στηρίζει και μας βοηθάει χωρίς κάποιο κέρδος. Όσο υπήρχε ο Παντελής,  μπορεί να πει κανείς ότι έρχονταν για εκείνον. Αλλά τώρα δεν υπάρχει ο Παντελής και ο κόσμος που έρχεται, έρχεται για να μας δείξει την αγάπη του προς εκείνον, δήλωσε.

mnimosyno-pantelidi-5


Από τους πρώτους βρέθηκε στην εκκλησία και ο μικρός του αδερφός, Κωνσταντίνος.

mnimosyno-pantelidi-6


Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον δημοφιλή τραγουδιστή [εκτός, ίσως, από μερικούς συναδέλφους του]. Ο συνωστισμός στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας επέφερε και μικροατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά. Μετά το μνημόσυνο η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια του κόσμου, στο υπόγειο της εκκλησίας, όπου προσφέρθηκε ο παραδοσιακός καφές.   



Συγκινημένη η τραγουδίστρια Αμαρυλλίς.

mnimosyno-pantelidi-7


Ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

mnimosyno-pantelidi-8


Φίλοι και θαυμαστές που δεν κατάφεραν να συλλυπηθούν την οικογένεια στην εκκλησία, βρέθηκαν στο μαγαζί της, το οποίο μετά το δυστύχημα ονομάστηκε Άρωμα πλατείας Παντελή Παντελίδη. Κατέκλυσαν το εσωτερικό του καφέ στο οποίο από το πρωί έπαιζαν τραγούδια του καλλιτέχνη.

mnimosyno-pantelidi-9



Μετά το δυστύχημα, το εσωτερικό της καφετέριας έχει διακοσμηθεί με φωτογραφίες
και προσωπικά αντικείμενα του Παντελή.

mnimosyno-pantelidi-10

mnimosyno-pantelidi-11