2 Πακιστανοί οι Δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου - Γέρακας

arximanditi-geraka-pakistanoiΔύο Πακιστανοί είναι οι δράστες της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, στο Γέρακα. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δράστες και θύμα γνωρίζονταν, ενώ όλα δείχνουν ότι κίνητρο ήταν η ληστεία. Από τo δίκτυο CNN αναφέρθηκε πως o Αρχιμανδρίτης είχε γνωριστεί μέσω Facebook με τους δράστες και συγκεκριμένα με έναν 28χρονο ονόματος Ali. Αστυνομικοί εντόπισαν την κρυφή τους συνομιλία τους, στην οποία οι δύο Πακιστανοί είχαν ζητήσει τη βοήθεια του για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι Αστυνομικές  Αρχές έχουν ζητήσει εισαγγελική διάταξη ώστε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δραστών με στόχο να εντοπιστούν, την ώρα που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν διαφύγει αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Οι δράστες, όπως φαίνεται, γνώριζαν πως ο ιερέας είχε στην κατοχή του χρήματα και θέλησαν να τα αρπάξουν αφού πρώτα τον κακοποίησαν βάναυσα (βρέθηκε με 3 σπασμένα πλευρά) και τον σκότωσαν, όπως εκτιμάται από έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Το χρηματικό ποσό που είχε ο ιερέας δεν ξεπερνούσε τα 5.000€ και τα χρησιμοποιούσε σε ώρα ανάγκης όσων φρόντιζε. "Για να βοηθώ συμπολίτες μου χριστιανούς, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη μέσα στην οικονομική κρίση" όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο 28χρονος Ali με τον 33χρονο συνεργό του εντοπίστηκαν από το DNA που άφησαν σε ποτήρια και πιατάκια γλυκού που τους είχε προσφέρει ο ιερέας, πριν τον δολοφονήσουν.