Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία

kadyrov-ramzan-chechnya



Novoya Gazeta: Στην Τσετσενία άνοιξε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους στον κόσμο.





Η ανελέητη δίωξη των ομοφυλόφιλων ατόμων στη μουσουλμανική χώρα είναι πάλι στο προσκήνιο, μετά από ρεπορτάζ της ρωσικής εφημερίδας και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

Το κανάλι Euronews δημοσίευσε  άρθρο για πολλές και μυστηριώδεις εξαφανίσεις ομοφυλόφιλων στη χώρα του Βόρειου Καύκασου. Όπως αποδείχθηκε, είχαν συλληφθεί και κρατούνταν λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ 3 εξ αυτών βρέθηκαν νεκροί.

Η Daily Mail μετέδωσε ότι έχουν ήδη ανοίξει αρκετά στρατόπεδα συγκέντρωσης τέτοιου είδους, με μεγαλύτερο αυτό της πόλης Argun, το οποίο στεγάζεται σε εγκαταστάσεις πρώην στρατιωτικού αρχηγείου.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, καταγγέλλουν πως οι συλληφθέντες υποβάλλονται σε βασανιστήρια -μεταξύ των οποίων ηλεκτροσόκ και ανελέητους ξυλοδαρμούς που πολλές φορές φτάνουν μέχρι θανάτου- προκειμένου να αποκαλύψουν τα ονόματα και άλλων ατόμων που ανήκουν στη LGBT κοινότητα [ΛΟΑΤ (αγγλικά: LGBT) Αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Transgender, το οποίο συναντάται και ως ΛΟΑΔ, ερμηνεύοντας τα transgender άτομα στην ελληνική γλώσσα ως διαφυλικά].


svetlana-zakharova-LGBT

Η Svetlana Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού δικτύου των LGBT, δήλωσε στην εφημερίδα: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται και εμείς εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ ορισμένοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή. Όσοι έχουν κατορθώσει να αποδράσουν κατήγγειλαν ότι στο ίδιο δωμάτιο ήταν 30 με 40 άτομα · υπέστησαν βασανιστήρια, ηλεκτροσοκ και ξυλοκοπήθηκαν άγρια, κάποιες φορές μέχρι θανάτου.



kadyrov-ramzan
Ο πρόεδρος της χώρας Ramzan Kadyrov, ο οποίος λέγεται πως έχει επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στους Τσετσένους πολίτες, αρνήθηκε κατηγοριματικά κάθε τέτοια περίπτωση, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως αναλήθειες και παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.