Σύζυγος Μακρόν: 64 Ετών, Πρώην Δασκάλα του η Μπριζίτ Τορνιέ

Brigitte-Trogneux-Emmanuel-MacronΡομαντική ιστορία αγάπης μαθητή/καθηγήτριας, αυτή του Εμμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ Τορνιέ.

64 ετών, γιαγιά με 7 εγγόνια και πρώην δασκάλα του η Μπριζίτ.

Ότι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ, δήλωσε (στα 17 του) ο Εμμανουέλ στην κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σημερινή του σύζυγο και πολύ πιθανώς νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας.

brigitte-trogneux-emmanuel-macron-1

Γνωρίστηκαν όταν αυτός ήταν μόλις 15 ετών. Η φλόγα της αγάπης του άναψε όταν ο πιτσιρικάς Μακρόν συμμετείχε σε παραστάσεις που ανέβαζε η καθηγήτρια Λογοτεχνίας και επικεφαλής της θεατρικής ομάδας στο ιδιωτικό σχολείο της Amiens, όπου φοιτούσε. Τότε λεγόταν Μπριζίτ Οζιέρ · ήταν μια 40χρονη παντρεμένη, μητέρα 3 παιδιών και μάλιστα μία από τις κόρες της, ήταν συμμαθήτρια του μέλλοντα συζύγου της.


brigitte-trogneux-emmanuel-macron-school

Ο Εμμανουέλ έκανε από τότε εντύπωση στην καθηγήτρια του. Στην τάξη πάντα τον χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα, ανέφερε σε δηλώσεις του πρώην μαθητής της στην Daily Express · Εκείνος έγραφε συνεχώς ποιήματα κι εκείνη τα διάβαζε...

Την επόμενη χρονιά, ξεκίνησαν να γράψουν μαζί ένα θεατρικό έργο και η συνεργασία τους τους έφερε... πιο κοντάΒγήκε απίστευτη οικειότητα. Γράφαμε και σιγά σιγά γοητεύτηκα πλήρως από την ευφυΐα του. Δεν ήταν σαν τους άλλους μαθητές. Ποτέ κανείς δεν θα μάθει σε ποια στιγμή η ιστορία μας έγινε ιστορία αγάπης · αυτό ανήκει σε μας, είναι το μυστικό μας, είπε αργότερα η Μπριζίτ.


emmanuel-macron-brigitte-trogneux-young

Οι γονείς του Μακρόν, όταν ο μικρός τους εξομολογήθηκε πως είναι ερωτευμένος με μια Οζιέρ, συμπέραναν πως επρόκειτο για την κόρη της Μπριζίτ. Φυσικά, δεν έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό όταν έμαθαν λεπτομέρειες..! Τον έστειλαν να τελειώσει το σχολείο στο Παρίσι όταν αποκαλύφθηκε πως το ενδιαφέρον του στρεφόταν προς την κυρία Οζιέρ και όχι προς τη μικρή Τιφέν - η οποία σήμερα είναι δικηγόρος και συμμετέχει στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας.


tiphaine-auzière-emmanuel-macron
Tiphaine Auzière

Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε..! είχε πει η μητέρα του υποψήφιου προέδρου στην Anne Fulda, συγγραφέα του βιβλίου Emmanuel Macron: A Perfect Young Man. Δεν το βλέπεις; Εσύ έκανες τη ζωή σου, αλλά εκείνος δεν θα κάνει παιδιά μαζί σου, είπε στη Μπριζίτ.


Ο Εμμανουέλ πριν φύγει της ξεκαθάρισε:
Δεν θα με ξεφορτωθείς · ότι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ.


Έτσι, τον τελευταίο χρόνο της σχολικής του ζωής τον πέρασε στο Παρίσι, με το ακουστικό του τηλεφώνου «κολλημένο» στο αυτί. Όταν έκλεισε τα 18, η Μπριζίτ πήρε διαζύγιο και απόσπαση σε θέση στο Παρίσι για να είναι μαζί του.

Σιγά σιγά έριξε όλες μου τις αντιστάσεις με έναν απίστευτο τρόπο... υπομονετικά. Δεν ήταν ένας έφηβος. Είχε ισότιμη σχέση με τους άλλους ενήλικους, είχε δηλώσει η Τρονιέ σε τηλεοπτική της συνέντευξή.


emmanuel-macron-brigitte-trogneux-mariage

Παντρεύτηκαν το 2007, η κυρία Τρονιέ κράτησε το όνομα της και ο Μακρόν ευχαρίστησε τα παιδιά της που αποδέχθηκαν τη σχέση τους.

Ο Μακρόν ξεκαθάρισε πως με τη σύζυγο του έχουν αποφασίσει να μην κάνουν παιδιά. Άλλωστε, ο 39χρονος έχει ήδη, 7 εγγόνια..!


brigitte-trogneux-emmanuel-macron-3

Αποφασίσαμε να μην κάνουμε παιδιά. Μια επιλογή που δεν ήταν εγωιστική για μένα. Είναι μια επιλογή που προέκυψε κι έπρεπε να την κάνω από πολύ μικρός, με δεδομένη τη διαφορά ηλικίας, είπε πριν λίγες μέρες στη γαλλική τηλεόραση και συμπλήρωσε: Δεν την κρύβω, είναι εδώ, στη ζωή μου, πάντα ήταν.


brigitte-trogneux-emmanuel-macron-2

Στάθηκε περήφανη στο πλευρό του Μακρόν καθώς εκείνος έβγαινε πρώτος στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, έτοιμος για τη μονομαχία του 2ου γύρου με την Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου.

Της χρωστώ πολλά γιατί συνέβαλε στο να γίνω ο άνθρωπος που είμαι, είπε τότε στους υποστηρικτές του ο διεκδικητής της γαλλικής προεδρίας, ξεκαθαρίζοντας πως η σύζυγος του δεν θα είναι ποτέ "πίσω του": Αν εκλεγώ... όχι, συγγνώμη, όταν εκλεγούμε, θα είναι εκεί με δικό της ρόλο και θέση.


brigitte-trogneux-emmanuel-macron-4

Η Μπριζίτ, στα 64 της έχει αναδειχθεί σε κάτι σαν style icon. Ο φακός την εντοπίζει συχνά στην πρώτη σειρά σε επιδείξεις μόδας και με τα ξανθά μαλλιά της, το μαύρισμα, τα διάφορα δερμάτινα ρούχα και τα μίνι φορέματα, μοιάζει περισσότερο με μοντέλο παρά με δασκάλα Λογοτεχνίας.


Έχει χαρακτηριστεί πολύ rock’n’roll από τη γαλλική εφημερίδα L’Express, γιατί... τολμά τα πάντα!
(εμ..! δεν το καταλάβαμε..!?)