Το Πάρτι των 5 Δισ. Ευρώ που Έστησαν στην Αγροτική Τράπεζα

Το Πάρτι 5 Δισ. Ευρώ που Έστησαν στην Αγροτική Τράπεζα
Ανοίγει το δρόμο για τα κάγκελα σε όσους διοικήσαν την Αγροτική Τράπεζα και έστησαν τρελλό πάρτι κυριολεκτικά, χορηγώντας παρανόμως 1.300 δάνεια που άνοιξαν μαύρη τρύπα 5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία (τα οποία ουδέποτε επεστράφησαν) καθώς και για όσους δανειοδοτήθηκαν διοχετεύοντας τα χρήματα σε  τραπεζικούς  λογαριασμούς  τους, το πόρισμα με στοιχεία φωτιά της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα  της εφημερίδας Έθνος Της Κυριακής.

Η υπόθεση που εύθασε στον εισαγγελέα, καταδεικνύει ότι η ΑΤΕ δεν ήταν απλά μια τράπεζα που χρεοκόπησε, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανάφερε και ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, που ως πρώην πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει την έρευνα για το... πάρτι, σε σκληρή ανακοίνωσή του: ήταν η τράπεζα που χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Οι περιπτώσεις, οι οποίες στο πόρισμα χαρακτηρίζονται σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις, που ζημίωσαν την τράπεζα. κατά 225.286.800€, είναι τα δάνεια των: Όμιλος Εταιριών Αλλαμανή, Χαράλαμπος Μίχας Α.Ε.Β.Ε. Κρεάτων, Αγροπακ Α.Β.Ε.Ε και η Α.Β.Ε.Ε Εκκοκκιστήρια Λιβαδειάς Μίχας.


Περιμένουμε δούμε και τα αποτελέσματα της παραπομπής της υπόθεσης όμως γιατί... Πολύ λάδι κι από τηγανίτα, τίποτα!!!