Δημιουργία Λογαριασμού Paypal - Ασφάλεια και Ευκολία στις Πληρωμές στο Διαδίκτυο

Tο PayPal είναι ένας διαμεσολαβητής για τις πληρωμές μας στο διαδίκτυο και έχει στόχο να παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και ευκολία στις συναλλαγές μας. Με τη δημιουργία λογαριασμού στο PayPal, μπορούμε να καταχωρήσουμε εκεί τα στοιχεία πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών τύπου Visa, Mastercard, American Express ή Discovery. Επίσης οι κάρτες του ATM (για τις περισσότερες τράπεζες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Αν και είναι εξαιρετικά διαδεδομένο παγκοσμίως, στην Ελλάδα κάποιοι δεν γνωρίζουν καν τι είναι, ενώ πολλοί το αντιμετωπίζουν με καχυποψία.
Όταν λοιπόν σκοπεύουμε να κάνουμε μια αγορά στο web από μία επιχείρηση που συνεργάζεται με το PayPal, αντί να γράψουμε απευθείας τον αριθμό της πιστωτικής μας, αρκεί να βάλουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας στη σελίδα του PayPal και η πληρωμή θα γίνει από την κάρτα της επιλογής μας, αρκεί να θυμόμαστε το email με το οποίο κάναμε εγγραφή στην υπηρεσία, καθώς και τον κωδικό του λογαριασμού μας. Τα στοιχεία της πιστωτικής μας είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό και δεν χρειάζεται καν να βγάλουμε την κάρτα από το πορτοφόλι.

Αν και το e-shopping είναι σε γενικές γραμμές ασφαλές, εφόσον είμαστε φυσικά προσεκτικοί στις σελίδες που επιλέγουμε, το PayPal αυξάνει σημαντικά την ασφάλειά στις αγορές μας. Κάνοντας μια αγορά με PayPal, ο αριθμός της κάρτας μας δεν αποκαλύπτεται ποτέ και με κανένα τρόπο στο κατάστημα ή στο site το οποίο πραγματοποιούμε την αγορά. Για να συνδεθούμε στο λογαριασμό και να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πληρωμή, μεταφερόμαστε στην ασφαλή σελίδα του ίδιου του PayPal και έτσι η επιχείρηση από την οποία αγοράζουμε δεν έχει επίσης καμία πρόσβαση στον κωδικό μας.

Στην αγορά οποιουδήποτε φυσικού προϊόντος, υπάρχει αυτόματα το Buyer Protection. Αν το προϊόν που αγοράσαμε δεν μας παραδοθεί ποτέ ή είναι διαφορετικό από την περιγραφή του, είναι δυνατή η επιστροφή του συνόλου των χρημάτων που δώσαμε για την αγορά.
Σαν εταιρεία, είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται. Στην πρώτη υποψία πως μια επιχείρηση δεν κινείται απολύτως νόμιμα, παγώνει το σύνολο των αμοιβών, μέχρι το ζήτημα να διερευνηθεί πλήρως. πηγή pcsteps

 Δημιουργία Λογαριασμού 

Ξεκινάμε με μία επίσκεψη στο »www.paypal.com/gr«
κι ένα κλικ στο (1).


Η εικόνα και το βίντεο στο background αλλάζουν τακτικά, οπότε μπορεί να δούμε κάτι σαν αυτό:


αντί για την πρώτη εικόνα.


Στη συνέχεια πατάμε (2)...


(Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις διαδικτυακές συναλλαγές δείτε αυτό: »oxynger-keyshield«)

συμπληρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία  (πρέπει να προσέξουμε να είναι ακριβώς όπως είναι γραμμένα στην ταυτότητα και την κάρτα μας), επιλέγουμε έναν
Ισχυρό Κωδικό, κάνουμε κλικ στο (3)...



γράφουμε τον κωδικό που εμφανίζεται, πατάμε (4)...



στο επόμενο παράθυρο (5)...



δίνουμε τα στοιχεία της κάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε
(το CSC είναι ο τριψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος της) και πατάμε (6).


Ο PayPal λογαριασμός μας έχει πλέον ολοκληρωθεί και είναι έτοιμος για χρήση.