Έργο Αξίας 3.900.000€ με Διαδικασία Εξπρές στην Εταιρία του Φλαμπουράρη;

Έργο Αξίας 3.900.000€ με Διαδικασία Εξπρές στην Εταιρία του Φλαμπουράρη;
Το έργο υπογράφηκε τον Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρά τις καταγγελίες περί μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας. Έγγραφα αποδεικνύουν οτι ο ''πολιτικός πατέρας'' του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης, παραμένει μέτοχος της εταιρίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένος στην ΕΡΤ αφού καταφέρθηκε εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ως «δοτού βουλευτή Α’ Αθήνας πάνω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» κι αναφερόμενος στους αγώνες του στην Αριστερά τόνισε πως «ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας εμφαντικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός έκλεισε την εταιρεία του, ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

Η τεχνική του εταιρεία όμως, ζει και βασιλεύει, αντίθετα με τα όσα ο ίδιος υποστήριξε προφανώς διατελώντας σε μια... δημιουργική ασάφεια γύρω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3.900.000€. Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertico λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση.

Ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το δ.σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.                                                         Πηγή http://www.protothema.gr