Πιο Γρήγορος Google Chrome με 4 Κινήσεις


Πιο Γρήγορος Google Chrome με 4 Κινήσεις


Η νέα έκδοση του Google Chrome προσφέρει έναν browser αρκετά ταχύτερο, ο οποίος χρησιμοποιεί λιγότερη RAM. Βέβαια όσο τον χρησιμοποιεί κανείς διαπιστώνει πως η ταχύτητά του μειώνεται, ειδικά σε σχέση με την πρώτη φορά. Η επιβράδυνση στην απόδοση, ευτυχώς είναι αναστρέψιμη · ιδού 4 κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε ταχύτητες και να κάνετε τον αγαπημένο  σας  περιηγητή  πιο γρήγορο.  • Απενεργοποίηση Plugins
Τα Plugins βοηθούν τον browser να προβάλλει περιεχόμενο τύπου Java, Flash, Silverlight κλπ. Όμως μιας και τέτοιου τύπου αρχεία δεν τα συναντάμε συχνά, μπορούμε να τα απενεργοποιήσουμε ώστε να ''ελαφρύνουμε'' τον Chrome. Γ̶ι̶α̶ ̶τ̶η̶ν̶ ̶α̶π̶ε̶ν̶ε̶ρ̶γ̶ο̶π̶ο̶ί̶η̶σ̶η̶ ̶τ̶ο̶υ̶ς̶ ̶π̶λ̶η̶κ̶τ̶ρ̶ο̶λ̶ο̶γ̶ή̶σ̶τ̶ε̶ ̶σ̶τ̶ο̶ ̶π̶ε̶δ̶ί̶ο̶ ̶ε̶ι̶σ̶α̶γ̶ω̶γ̶ή̶ς̶ ̶δ̶ι̶ε̶υ̶θ̶ύ̶ν̶σ̶ε̶ω̶ν̶:̶ ̶a̶b̶o̶u̶t̶:̶p̶l̶u̶g̶i̶n̶s̶ ̶κ̶α̶ι̶ ̶π̶α̶τ̶ή̶σ̶ε̶τ̶ε̶ ̶ ̶E̶n̶t̶e̶r̶. (πλέον, μη διαθέσιμη σελίδα)

Θα εμφανιστεί μία λίστα με τα εγκατεστημένα plugins, όπου υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης (προσοχή όχι απεγκατάστασης) του καθενός. Απενεργοποιείτε όσα δεν χρειάζεστε, κι αν θέλετε να επαναφέρεται κάποιο έχετε την δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε εκ νέου. Καλό θα ήταν να αφήσετε ενεργοποιημένο το Flash, μιας και χρησιμοποιείται από πολλά sites ώστε να εμφανίζονται μενού και βίντεο.


  • Απενεργοποίηση Extensions (Επεκτάσεις)
Οι προεκτάσεις ή αλλιώς extensions, είναι προγράμματα που προσθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα στον Chrome. Συνήθως αποτελούν συνειδητές επιλογές από τον χρήστη, αλλά αν μαζευτούν πολλά προκαλούν καθυστερήσεις στην απόδοση του. Στην περίπτωση δε που δεν τα χρειάζεστε, μπορείτε όχι απλά να τα απενεργοποιήσετε η να τα απεγκαταστήσετε.

Πιθανόν να είναι προσβάσιμα μέσω εικονιδίων που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την γραμμή διευθύνσεων (επάνω δεξιά). Σε αυτή την περίπτωση κάνετε δεξί κλικ επάνω στο εκάστοτε εικονίδιο και επιλέξετε  Remove from Chrome  ώστε να τα καταργήσετε εντελώς.

Άλλος τρόπος για πρόσβαση στην οθόνη διαχείρισης επεκτάσεων είναι μέσω του εικονιδίου με τις τρεις παράλληλες γραμμές (ακριβώς κάτω από το κόκκινο X, επάνω δεξιά), το οποίο ενεργοποιεί το μενού προσαρμογής και ελέγχου. Κάνετε κλικ στο εν λόγω μενού για να μεταφερθείτε στην επιλογή More Tools (Περισσότερα εργαλεία) και από εκεί στην επιλογή Extensions (Επεκτάσεις).  • Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης
Ο Chrome κρατάει βάση δεδομένων με το ιστορικό της περιήγησης σας, που περιλαμβάνει διευθύνσεις, cached εικόνες, cookies κ.α. Παρόλο που αυτό συμβαίνει για την επιτάχυνση της περιήγησης, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη για ''κατέβασμα'' των στοιχείων μίας σελίδας κάθε φορά, από ένα σημείο και μετά η ποσότητα δεδομένων γίνεται τόσο μεγάλη που τον επιβαρύνει. Καλό είναι να κάνετε κάποια σχετική εκκαθάριση, για να δείτε διαφορά στην ταχύτητα περιήγησης. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάρα πολύ συχνά γιατί πράγματι βοηθά στην επιτάχυνση του browsing.

Για να διαγράψετε τα δεδομένα του ιστορικού κάνετε κλικ στο μενού παραμετροποίησης και επιλέξετε:
More Tools  Clear Browsing Data
(Περισσότερα εργαλεία  Διαγραφή δεδομένων περιήγησης).

  • Chrome Cleanup Tool
Πρόσφατα, η Google κυκλοφόρησε ένα εργαλείο κατάργησης οποιουδήποτε λογισμικού εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του Chrome, όπως για παράδειγμα spyware και malware. Για να το αξιοποιήσετε μπορείτε απλώς να κατεβάσετε το Chrome Cleanup Tool. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, θα σας ενημερώσει αν βρήκε κάτι ύποπτο. Αμέσως μετά, θα σας δώσει την επιλογή για reset του Chrome, η οποία από μόνη της μπορεί να διορθώσει προβλήματα που μπορεί να έχουν εμφανιστεί, επιστρέφοντας τον browser στην προεπιλεγμένη κατάσταση, διαγράφοντας το ιστορικό σας, τα cookies κλπ.

Βέβαια η επιβράδυνση του browser μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, σε κάθε περίπτωση όμως, οι προαναφερθείσες ενέργειες θα βοηθήσουν την κατάσταση.