James Stavridis: Ένας Πόντιος, Υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Αμερικής

James Stavridis, Πόντιος, Υποψήφιος


Το όνομα του, James Stavridis: Ναυάρχος εν αποστρατεία και Πρύτανης (πλέον) της σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts. Περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της υποψηφιότητας της Hillary Clinton.




Οι New York Times, που επικαλούνται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό ομογενής, μοιάζει να ικανοποιεί ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η κ. Hillary Clinton. Κι αυτό είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα την συνοδεύσει στην εκλογική μάχη με τον Donald Trump να έχει στρατιωτική εμπειρία.

Ο (τεμέτερον) Σταυρίδης γεννήθηκε στη Florida των ΗΠΑ και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 1976 ενώ το 1984 αναδείχθηκε διδάκτορας της σχολής Fletcher στις διεθνείς σχέσεις.

Διετέλεσε ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε το γενικό πρόσταγμα σε στις επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία αλλά και στα μέτωπα των βαλκανίων και της αντιμετώπισης της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής.

Από το επιτελείο της κ. Clinton, αρνήθηκαν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο Σταυρίδης.