Φίλης, Υπουργός Παιδείας: Με ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή

Φίλης Υπουργός Παιδείας
«Η εκκλησία, έχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας;» διερωτήθηκε ο υπουργός παιδείας της Ελλάδας κύριος Φίλης, λίγες μόνο ώρες μετά τις αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. «Με ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή» τόνισε και διευκρίνισε ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.


Μεταξύ των άλλων, αποκαλούσε συνεχώς τον Μητροπολίτη Μεσογείας "κύριο Χατζηνικολάου" και υποστήριξε πως «δεν υπάρχει τίποτε ιερό που θα πρέπει να "προσκυνήσουμε" στην εκκλησία · ένα ανθρώπινο φαινόμενο είναι...» συνεχίζοντας να προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων πιστών.

Η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του.

«Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο» απάντησε ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής.

Νωρίτερα, αιχμές κατά του Φίλη άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Όλα αυτά, την ώρα που μαθητές στην Κρήτη κάνουν μάθημα στα παγκάκια του προαύλιου του «σχολείου» τους λόγω έλλειψης αιθουσών, με τη υπόσχεση πως σε 20 ημέρες, θα έχουν... κοντέινερ!

(Η συζήτηση για το θέμα ξεκινά στο 16-17 λεπτό και το μένος του κατά της θρησκείας μας και της εκκλησίας, κορυφώνεται στο 24-25 λεπτό του βίντεο.)