Γύρισε Σπίτι Δύο Μήνες Μετά την... Κηδεία του

Miguel Angel Gomar De Luna


Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη μιας τυπικής Μεξικάνικης οικογένειας όταν είδαν τον 74 ετών παππού τους, Miguel Angel Gomar De Luna, να επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι, 2 μήνες μετά την... κηδεία του.




Είχε φύγει από το γηροκομείο στο οποίο φιλοξενούνταν για να "σφίξει" ένα-δυο ποτηράκια και εξαφανίστηκε. Όταν λίγο αργότερα βρέθηκε απο την αστυνομία ανθρώπινο πτώμα σε αποσύνθεση ενός άνδρα στην ηλικία του, κάλεσε την οικογένεια De Luna η οποία υπέγραψε την αναγνώριση, τον παρέλαβε και τον κήδεψε με τη μέθοδο της αποτέφρωσης.

Δύο μήνες μετά, όμως, ο μερακλής παππούς βρέθηκε από την αστυνομία να ζητιανεύει -για να αγοράσει ποτά- και οδηγήθηκε πίσω στο σπίτι του.


Η κόρη του Miguel Angel που είχε δει εικόνες του νεκρού, δεν ήταν απόλυτα σίγουρη ότι ήταν ο πατέρας της. Ωστόσο μετά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι δεν θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει το σώμα του αν δεν επιβεβαίωνε την ταυτότητα του νεκρού, υπό την πίεση της στιγμής, το έκανε παραβλέποντας τις επιφυλάξεις της.

Έτσι, μετά από 2 μήνες έγινε το "θαύμα!"

«Με θεωρούσαν νεκρό αλλά εγώ συνεχώς περπατούσα... συνέχεια  περπατούσα!»
δήλωσε ο παππούς.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η οικογένεια είναι η γραφειοκρατία (στο Μεξικό βρίσκεται στα επίπεδα...Ελλάδας) που έχει να αντιμετωπίσει, για την εκ νέου χορήγηση ταυτότητας στον άτακτο Miguel Angel, ώστε να... «αναστηθεί» και τυπικά.