«Έσπρωξαν» τα Κόκκινα Δάνεια στα Funds Χωρίς Κανένα Μνημονιακό Περιορισμό! Τους "Ξεμπρόστιασε" ο Juncker

Κόκκινα Δάνεια στα Funds

Jean - Claude Juncker, πρόεδρος της Commision: Aπόφαση της Αθήνας να μη νομοθετήσει το δικαίωμα των οφειλετών να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς των δανείων τους, πριν αυτά να καταλήξουν στα ξένα funds.



§
Βαρειές ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα, που δεν μερίμνησε να προστατεύσει τους δανειολήπτες, δίνοντάς τους το δικαίωμα να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια τους πριν καταλήξουν στα funds, επιρρίπτει η Commision.

Δεν συμπεριέλαβε τη σχετική διάταξη στον νόμο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με επιστολή του εκπροσώπου του Jean-Claude Juncker, που φέρνει στο φως σήμερα η εφημερίδα Αγορά. Δεν υπήρξε κανένας μνημονιακός περιορισμός και καμία παρέμβαση από τους δανειστές που να υπαγόρευσε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα.


«Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου και, στο πλαίσιο αυτό, δεν αντιμετώπισαν κανέναν προκαταρκτικό περιορισμό», επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε σε Ελληνίδα δικηγόρο η Commision.

Εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε το μοντέλο που εφαρμόστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Κύπρο, Ισπανία - τότε οι οφειλέτες θα μπορούσαν να επαναγοράσουν τα δάνειά τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, πράγμα που δεν το έπραξε. Ως εκ τούτου, ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος τα εν λόγω δάνεια να καταλήξουν σε ξένα funds, έναντι ευτελούς τιμήματος.

§
«Άξια τα παλληκάρια»... Μπράβο!