Ξέσπασε σε Λυγμούς Διασώστης στη Συρία Όταν Ανέσυρε Βρέφος από τα Συντρίμμια (Video)


Στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, διασώστης της ομάδας Λευκά Κράνη έχει μόλις ανασύρει ένα βρέφος από τα συντρίμμια. Δακρυσμένος και κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά του το βάζει στο ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στα 5 περίπου χρόνια του εμφυλίου, τα μάτια του έχουν δει πολύ σκληρές εικόνες, όταν κοιτά το μωρό που βρίσκεται ακίνητο όμως, ματωμένο και καλυμμένο από σκόνη, δεν αντέχει · λυγίζει και ξεσπά σε λυγμούς.

Ακόμα και οι διασώστες, δεν μπορούν πια να μείνουν ψύχραιμοι και λυγίζουν μπροστά στην εικόνα παιδιών-θυμάτων που εγκλωβίζονται στα συντρίμμια.

Σφίγγει ακόμα περισσότερο το μωρό στην αγκαλιά του, εκείνο ανοίγει τα μάτια, ενώ λίγο αργότερα ακούγεται και το κλάμα του. Ο διασώστης εξακολουθεί να κλαίει με λυγμούς και το μωρό, την ώρα που άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης καθαρίζουν το πρόσωπό του από τις σκόνες, απλώνει το χέρι του προς τον άνδρα που το κρατά στην αγκαλιά του.

Την ίδια ώρα στο Χαλέπι, συνάδελφοί του ανέσυραν ακόμη ένα παιδί από τα συντρίμμια. Κατέβαλαν προσπάθειες για περισσότερες από 4 ώρες για να σώσουν το 5 ετών κοριτσάκι που είχε παγιδευτεί κάτω από τις πλάκες τσιμέντου κατεδαφισμένου από τους βομβαρδισμούς κτηρίου.