Αφγανός Μετανάστης Βίασε και Σκότωσε 19χρονη Εθελόντρια σε Καταυλισμό Προσφύγων

Maria LadenburgerΈνας ανήλικος Αφγανός μετανάστης ομολόγησε ότι σκότωσε -αλλά όχι ότι βίασε- την 19 ετών Maria Ladenburger, φοιτήτρια ιατρικής, που εργαζόταν ως εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων, στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί το αν το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο της.

Η άτυχη Maria, που ήταν η κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της, όταν δέχτηκε την επίθεση. Ο δράστης τη βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16/10 αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη, την περασμένη εβδομάδα.

Maria Ladenburger 1

Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας ίχνη από το DNA του. Ο 17χρονος δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και η δίκη του έχει προγραμματιστεί για το 2017.

Ωστόσο ο εισαγγελέας είπε ότι ο ύποπτος μπορεί να αλλάξει την κατάθεσή του και να πάρει πίσω την ομολογία του, καθώς δεν έχει παραδεχτεί ότι βίασε το θύμα. O Αφγανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ζούσε ως φιλοξενούμενος στο σπίτι οικογένειας της πόλης.

Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Maria Ladenburger 2

Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του, δήλωσαν ο πατέρας της και η μητέρα της, Frederika,  όταν τίμησαν τη μνήμη της με επικήδειο που δημοσιεύτηκε σε γερμανική εφημερίδα, τον περασμένο Οκτώβρη.

Να σημειωθεί πως δολοφονήθηκε από τον ίδιο Αφγανό μετανάστη, που αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές αρχές, μετά από μερικούς μήνες κάθειρξης, αφού εκμεταλλεύτηκε τον «περίφημο» νόμο Παρασκευόπουλου.