Προσοχή! Νέα Κακόβουλα, Phising Μηνύματα στο Gmail

gmail-malicious-phising-mail-google-account

Προσοχή!  Νέα κακόβουλα, πολύ καλά σχεδιασμένα, μηνύματα με σκοπό το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» [phising] των στοιχείων των χρηστών του Gmail, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες  ημέρες.




Τα μηνύματα που έκαναν την εμφάνιση τους στα εισερχόμενα μηνύματα πολλών χρηστών της Google υπηρεσίας, είναι πολύ καλά «στημένα» ώστε να εξαπατούν ακόμη και τους σχετικά έμπειρους.

Αρχικά, το κακόβουλο e-mail, φαίνεται να περιέχει απλά ένα αρχείο εικόνας thumbnail. Όταν κλικάρετε σε αυτό, μεταφέρεστε σε μια νέα σελίδα η οποία μοιάζει πολύ με αυτή της Google και ζητά τα στοιχεία σας για να μπορέσετε να κάνετε νέο Login. Αυτό είναι και το... "τσίμπημα στο δόλωμα"!

Από τη στιγμή που θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και πατήσετε Login, ο λογαριασμός σας έχει εκτεθεί! Όλα τα στοιχεία των επαφών σας είναι στη διάθεση τρίτων.

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτείτε από την επίθεση αυτή, είναι να προσέχετε πάντα το URL στη γραμμή διευθύνσεων του browser πριν συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο Gmail και να σιγουρευτείτε ότι είναι η πραγματική διεύθυνση.



Δείτε τις διαφορές


URL κακόβουλης -fake- σελίδας



    URL πραγματικής σελίδας