Άραγε... Ποιος Είναι «Χοντρός»..? o Οικόσιτος Χοίρος η ο Ελέφαντας?

paola-foka-kazantzidiΌλα, καλώς η κακώς, στον μάταιο ετούτο κόσμο, είναι θέμα αναλογιών & ισορροπιών. Στη χώρα μας, όμως, φαίνεται πως οι αναλογίες αυτές πολλές φορές δεν τηρούνται ή και καταργούνται εντελώς, με τα αποτελέσματα να είναι... ανάλογα! Μπορείς να τα δεις, να τα ακούσεις, να τα υποστείς, να τα διαπιστώσεις οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε χώρο · στον επαγγελματικό, τον ιδεολογικό, τον πολιτικό και φυσικά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα της έρμης αυτής χώρας (ή της ράτσας μας καλύτερα) είναι η γνώση της λύσης οποιουδήποτε προβλήματος, αρκεί να είναι... του άλλου! Όλοι μας ξέρουμε το για ποιο λόγο ο τάδε η ο δείνα έφτασε σ' αυτό το χάλι, τι θα έπρεπε να 'χει κάνει για να το αποφύγει και φυσικά, ποια θα πρέπει να 'ναι τα βήματα του από 'δω και πέρα! (Αν την ξέραμε και για τα δικά μας, καλά θα 'ταν).

Π.χ. αν είσαι χρόνια επαγγελματίας και τελευταία έχεις μια καφετέρια, ένα αναψυκτήριο, ένα μπουγατσατζίδικο (ρε αδερφέ) που δεν πάει και τόσο καλά, σίγουρος να 'σαι πως ο φίλος σου που δουλεύει οδηγός στον ΟΑΣΘ, ο άλλος που περνάει πλακάκια η εκείνος που είναι δημόσιος υπάλληλος, ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ..!!! Ξέρουν τι θα ήταν καλό να κάνεις και τι όχι!

Επίσης, στην Ελλάδα σήμερα, αν είσαι (λέμε τώρα) πάνω στο μουλάρι κι η γυναίκα κουβαλάει το δεμάτι είσαι φαλλοκράτης, αν τα κουβαλάει το ζώο είσαι απάνθρωπος και αν τα κουβαλάς εσύ, είσαι μ@λ@κ@ς. Για να μην πω για την κατσίκα του γείτονα..!

Έχουμε και την κακιά συνήθεια, όποιοι η ότι κι αν είμαστε, να βγάζουμε, κακοπροαίρετα πολλές φορές, συμπεράσματα, να χαρακτηρίζουμε και να κρίνουμε κάποιον, όποιος η ότι κι αν είναι · χωρίς να φταίει, απαραίτητα, η έλλειψη παιδείας, μόρφωσης, ιδανικού τρόπου ανατροφής κ.λπ... το 'χουμε μέσα μας "σε λέω"!

Μπορεί δηλαδή να 'σαι... (πως να το πω...) σαν το γουρουνάκι "ΖWAN"! που ως γουρουνάκι ΤΡΩΣ ΟΤΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ (η δεν τρώγεται αλλά εσύ το τρως), τα 'χεις τα πολλά παραπανίσια κιλάκια σου και να κρίνεις και να τη λες αεράτα στον «φουκαρά» τον ελέφαντα (που τρώει χορταράκια) επειδή απ' τη φύση του είναι πολύ πιο βαρύς -όχι πιο χοντρός- από εσένα.


Κι επειδή "πολύς ο πρόλογος"... στο δια ταύτα..!

Τελευταία στιγμή, ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΣ  κυρία Παγώνα Καραμήτσιου..! Σαν το γουρουνάκι που "την είπε" στο ελεφαντάκι..! και σ' είχαμε και σε -κάποια- εκτίμηση. Όχι ότι είπες και κανένα ΜΕΓΑΛΟ ψέμα..! αρκετός κόσμος πιστεύει -και δικαίωμα του να το κάνει- το ίδιο: «Ο Καζαντζίδης, που είναι η μεγαλύτερη φωνή από όλες, τραγουδούσε 40 τραγούδια για τον πόνο και άλλα τόσα για τη μετανάστευση. Δεν αρκούσε να πει 2-3 για το κάθε θέμα; Άρα, ζητούσε και του έγραφαν τραγούδια γι' αυτά - άρα τα εκμεταλλευόταν».

Αλλά γιατί και εσύ αυτήν την "καραμέλα" ΜΟΝΟ για τον Καζαντζίδη βρε Παγώνα? γιατί ΜΟΝΟ ο Καζαντζίδης έπρεπε αλλά δεν έχτισε ένα νοσοκομείο, γιατί ΜΟΝΟ ο Καζαντζίδης έπρεπε αλλά δεν έκανε τζάμπα συναυλίες, γιατί ΜΟΝΟ ο Καζαντζίδης ήταν φιλοχρήματος (lol!), καχύποπτος κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο..? γαμπρό θα τον κάνατε η σας είπε κανείς ότι δε λέγεται Καζαντζίδης αλλά «Άγιος» Καζαντζίδης κι εσείς οι αφελείς τον πιστέψατε.

Λίγο τσίπα (που λένε) δεν θα 'πρεπε να υπάρχει δηλαδή? Λίγος σεβασμός για έναν νεκρό, τεράστιο καλλιτέχνη? για τη μέγιστη φωνή που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα!?


ΝΑ ΠΟΥΜΕ ότι "εκμεταλλεύτηκε" τον πόνο τη φτώχεια τη μετανάστευση κ.λπ. που ήταν φαινόμενα της εποχής? ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ!

Με την ίδια λογική, όμως, θα 'πρεπε να πούμε πως και ο Διονυσίου, τότε, ο Καρράς, ο Γονίδης, ο Τερζής, η Παπαδοπούλου, η Δημητρίου και ΕΣΥ, τώρα, "εκμεταλλεύεστε" (και φυσικά το κάνετε) το πάθος του καψουράκου, την απόγνωση του φρεσκοχωρισμένου και τον πόνο του κερατoύκλη! Πόσα τραγούδια έχεις πει στη μικρή (σχετικά με του Καζαντζίδη) καριέρα σου για τα "καψούρια" Παγώνα? Σίγουρα πάνω από 40! Γιατί δεν είπες 2-3 για το κάθε "θέμα"? Άρα τα ζητάς να σου τα γράψουν, άρα τα εκμεταλλεύεσαι. ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ? 

Με την ίδια λογική, ίσως θα 'πρεπε ΝΑ ΠΟΥΜΕ πως ο Χρύσανθος "εκμεταλλεύτηκε" τον ξεριζωμό των Ποντίων, η Γλυκερία των Μικρασιατών, οι ρεμπέτες το "νταλγκά" των χασικλήδων, ο Θεοδωράκης των κομμουνιστών και ο Νταλάρας ΌΛΩΝ. ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ?

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ!!! ΤΑ "ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ" που ακούσαμε περί ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ!


Εκτός και αν ότι ειπώθηκε, ειπώθηκε εσκεμμένα, για λόγους δημοσιότητας συνεντευξιαζόμενου και συνεντευξιαστή [που ούτε τ' όνομα του δε θέλω να αναφέρω και που (τυχαία άραγε?) ετοιμάζεται να εκδώσει κάποιο βιβλίο αυτόν τον καιρό). Γιατί, όπως λεν αυτοί που ξέρουν, δεν υπάρχει κακή διαφήμιση, αρκεί να αναφέρεται σωστά το όνομά σου. Και ο κύριος ''μπλα-μπλα", από 'κει που παρακαλάει κάθε Σαββατοκύριακο για κανένα μήνυμα "από τρυφερά ελληνόπουλα και δροσερές ελληνοπούλες" στη ραδιοφωνική του εκπομπή, "ξαφνικά" παίζει σε όλα τα κανάλια.


Όπως και να 'χει, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους φιλοΚαζαντζιδικούς (τουλάχιστον) θα πρέπει να ζητήσεις · και γαργάρες με ροδόνερο την άλλη φορά...