Κίτσος: Ο Έλληνας Assistant για το Android σου Δωρεάν, στο Google Play Store (+Video)

kitsos-assistant-android-appΑν «ζηλεύεις» τα τηλέφωνα της MLS και τη Maic, τα αμερικανάκια που έχουν το Google Assistant και τη Siri, μη μασάς · πλέον έχεις τον... Κίτσο! ένα βοηθό που μπορείς να βρεις δωρεάν στο Play Store ►Google Play Store που όχι μόνο του μιλάς, αλλά σου απαντάει κιόλας και μάλιστα στα ελληνικά! (διάβασε όλο το άρθρο πριν αποφασίσεις να τον εγκαταστήσεις).

από doctorandroid
Τι μπορείς να κάνεις με τον Κίτσο..?

Ο Κίτσος Assistant, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πολλά πράγματα με τη φωνή σου, με τα περισσότερα να είναι βασικά στην καθημερινή χρήση:

- Να κάνεις κλήσεις: κλήση <επαφή> / πάρε τον/την <επαφή>
- Να ανοίξεις διακόπτες και άλλα: WiFi / Bluetooth / GPS / Δόνηση / Φακός / Ειδοποιήσεις /       Απενεργοποίηση / Επανεκκίνηση
- Να ανοίξεις εφαρμογές: Κάμερα / Ρυθμίσεις 
- Να βγάλεις φωτογραφίες: Φωτογραφία / Selfie
- Να μάθεις τον καιρό: Καιρός
- Να ανάψεις τα φώτα: Φως στο δωμάτιο
- Να ψάξεις στο Google: Ψάξε για <το θέμα που ψάχνουμε>
- Να πλοηγηθείς στους χάρτες: Πήγαινέ με στο/στη / Πώς θα πάω στο/στη - Θέλω να πάω         στο/στη
- Να βάλεις μια αντίστροφη μέτρηση: Κράτα χρόνο για <δευτερόλεπτα>
- Να ρυθμίσεις ένα ξυπνητήρι: Ξυπνητήρι στις <ώρες> και <λεπτά>


Συμβουλές - Περιορισμοί

Υπάρχουν φυσικά και περιορισμοί οι οποίοι δεν ξεπερνιούνται ή τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος. Με τις παρακάτω συμβουλές θα χρησιμοποιήσετε τον Κίτσο ευκολότερα:

Κλήσεις: Τα ονόματα στον κατάλογο πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish δηλαδή) και να είναι τονισμένα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν τα διαβάζει όλα γιατί η μηχανή φωνητικής πληκτρολόγησης της Google δεν περιλαμβάνει πολλά από αυτά. Μπορείς όμως στις επαφές σου να ορίσεις ψευδώνυμα τα οποία αναγνωρίζονται.

Κάμερα - Φωτογραφίες: Ο Κίτσος μπορεί να ανοίξει την κάμερα σου αλλά προς το παρόν μόνο τη Google Camera, την οποία πρέπει να έχεις εγκατεστημένη. Αν του πεις όμως να σε βγάλει μία φωτογραφία ή μία selfie, αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Φώτα: Για να ανάψεις τα φώτα πρέπει να έχεις μία από τις Yeelight λάμπες της Xiaomi την οποία πρέπει να ονομάσεις "Δωμάτιο". Θα προστεθούν και άλλοι χώροι στο μέλλον.

Πλοήγηση: Η πλοήγηση θέλαμε να είναι όσο πιο απλή και γρήγορη γίνεται. Για αυτό να τσεκάρετε πάντα αν έχει βρει τη σωστή τοποθεσία.

Εντολές με αριθμούς: Στην αντίστροφη μέτρηση πρέπει να πεις πόσα δευτερόλεπτα θέλεις να διαρκέσει. Αν θέλεις για τρία λεπτά λοιπόν πρέπει να πεις 180 δευτερόλεπτα. Επίσης στο ξυπνητήρι αν θέλεις να το ρυθμίσεις για τις πέντε και είκοσι το απόγευμα, πρέπει να πεις την 24ωρη ώρα, δηλαδή 17 και 20.


Εγκατάσταση

Ο Κίτσος, στην πραγματικότητα είναι ένα add-on του Tasker, όποτε για να λειτουργήσει θα πρέπει να το έχεις εγκατεστημένο στη συσκευή σου. Εξαρτάται όμως και από άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές τις οποίες θα βρεις παρακάτω:

Αναζήτηση Google: Πρέπει να έχεις ρυθμίσει τη 'Γλώσσα αναζήτησης' στα 'Ελληνικά'.
AutoVoice: Είναι απαραίτητο για να μιλάς στον Κίτσο. Πρέπει επίσης να ενεργοποιήσεις σε αυτό και το 'Google Now integration'.
AutoContacts: Είναι απαραίτητο στις κλήσεις για να διαβάζει ο Κίτσος τη λίστα των επαφών σου.
Yeelight: Απαραίτητο αν θέλεις να χειρίζεσαι τα φώτα στο σπίτι σου.
Vocalizer: Αν θέλεις ο Κίτσος να σου απαντάει με τη φωνή του.
Google Maps: Απαραίτητο αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την πλοήγηση.

Δε χρειάζεται να έχεις όσα δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Όλα τα παραπάνω διαθέτουν δοκιμαστικές εκδόσεις τουλάχιστον επτά ημερών οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις αν τα χρειάζεσαι.

Λειτουργεί σε συσκευές με Android 5.0 Lollipop και άνω.


Πολιτική απορρήτου

Ο προγραμματιστής του Κίτσου δεν έχει πρόσβαση σε κανένα από τα δεδομένα που δημιουργούνται από τη χρήση του.