Δάκρυσε ο Εύζωνας στην Αυστραλία - ANZAC Day (+Video)

dakrise-o-evzonas-australia-anzac-day

Έλληνες Εύζωνες στο ANZAC Day στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

H υπερηφάνεια και η ευγνωμοσύνη, περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ της Αυστραλίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για το ANZAC Day (πολεμικό μνημείο).


9 εύζωνες με επικεφαλής τους τον Λοχαγό Πεζικού Θεοφάνη Κασιμάτη, διέσχισαν το κέντρο της πόλης με τον επιβλητικό βηματισμό τους, αποσπώντας το χειροκρότημα χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και τις επευφημίες των εκατοντάδων ομογενών που τους παρακολουθούσαν κρατώντας ελληνικές σημαίες.


evzones-aystralia-ANZAC-Day

Επιφωνήματα όπως ζήτω η Ελλάδα, γεια σας λεβέντες μας, ακούγονταν καθώς οι εύζωνες περνούσαν από μπροστά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες και ζητούσαν να μάθουν περισσότερα για τους άνδρες της προεδρικής φρουράς και την ενδυμασία.



Φόρος τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες από τους Εύζωνες



Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που οι εύζωνες στάθηκαν μπροστά από το πολεμικό μνημείο της πόλης, το ANZAC Memorial, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών.

Ο κόσμος που τους παρακολουθούσε ξέσπασε σε επευφημίες, για την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη  που  έδειξαν  οι  άνδρες  της  Ελληνικής  Προεδρικής  Φρουράς.


video από SBS Greek
Ωστόσο, καρδιές ράγισε το δάκρυ που κύλισε στο πρόσωπο του εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια που δε μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του όταν άκουσε τα λόγια του Ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (στην Αδελαΐδα), για τους Ευζώνους και την Ελλάδα:


Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα υπερήφανη, γιατί πέρασε δύσκολα
και περνάει ακόμα · με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε
και τη νοσταλγούν πάρα πολύ!!!

dakrise-o-evzonas-australia-(1)
Εύζων Κωνσταντίνος Λούσιας