Η Απάντηση του Γαβρόγλου για Ναρκωτικά και Πορνεία στο ΑΠΘ (+Video)

Επιστολή Διαμαρτυρίας από 471 Φοιτητές


gavrogloy-panepistimia
Σύμφωνα με την άποψη του Κώστα Γαβρόγλου, δεν είναι η πολιτεία αρμόδια να αντιμετωπίσει την πορνεία και τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, αλλά οι φοιτητές και οι καθηγητές του. Μεταξύ άλλων, ο υπουργος παιδείας δήλωσε: «Ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και οι διδάσκοντες θα δώσουν τη λύση · όχι οι αστυνομικές αρχές».

Ο υπουργός τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους και τόνισε ότι, εν πάση περιπτώσει, όταν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις, ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία.

Ο Γαβρόγλου επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής για την έκτος έλεγχου διακίνηση ναρκωτικών και τις άλλες έκνομες δραστηριότητες, στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται»


Ο πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κωνσταντίνος Δέρβος, δήλωσε από την πλευρά του:

«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει αναρμόδιος ως υπουργός Παιδείας να αντιμετωπίσει τις εγκληματικές πράξεις που συμβαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, συνεχίζει με την ιδεοληψία του να τρέφει τα στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων και να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων φοιτητών».


Το σχόλιο του Κωνσταντίνου-Βασίλειου Κατσάμπαλου, κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. πέριξ της οποίας γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών:

«Δεν πρέπει να τρομοκρατούμε τους φοιτητές, πρέπει να τους ακούμε. Μπήκα στο ΕΜΠ το 1971 και αποφοίτησα το 1975, και γνωρίζω πολύ καλά τι θα πει δημοκρατία και άσυλο».



Ας ενημερώσει κάποιος τον «κύριο υπουργό» ότι τα παιδιά (τα περισσότερα τουλάχιστον) συνεχίζουν τις σπουδές στο πανεπιστήμιο με σκοπό να μορφωθούν, να «εφοδιαστούν» για το μέλλον και να «ανοίξουν τα μυαλά τους», ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΘΟΥΝ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.


Αλλά... όταν ο άνθρωπος έχει ''στόκο στο μυαλό''... ότι να πει κανείς... χαμένο πάει...