Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο, Εμπόδισε τoν Γερμανό Πρέσβη να Καταθέσει Στεφάνι (+Video)


Το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά, 

εξήγησε ο Μανώλης Γλέζος.

zoi-konstantopoulou-distomo


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της θλιβερής επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων από τους Ναζί, το 1944.


Στο βίντεο φαίνεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να ανακοινώνει στο Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι η χώρα του είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μεσολάβησαν μερικά λεπτά αμηχανίας, ώσπου έδωσε τη «λύση» ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος όπως πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την πρώην πρόεδρο της βουλής και του έδωσε το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των θυμάτων της βαρβαρότητας των Ναζί.

Ο επίτιμος δημότης Δίστομου, πλέον, ακούγεται να λέει, στην ομιλία του μετά το συμβάν, πως το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του, δεν ευθύνεται για αυτά.Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας με ανάρτησή της σε προσωπική της σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε το γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή επιμένοντας ότι η Γερμανία δεν έχει δικαίωμα να καταθέτει στεφάνια και ότι «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία».


Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Δίστομο 2017 - 73 χρόνια μετά. 
Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων; Δεν έχει το δικαίωμα.
Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.
Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβη. 
Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.
Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.
Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.
Πολύ πέρα από τους "καλούς τρόπους", σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά. 
Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.

Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας. Η ψυχή της ανθρωπότητας.


konstantopoulou-distomo-anartisi

the mall 24