Πειράματα Ανάστασης Νεκρών με Βλαστοκύτταρα από την Αμερικάνικη Εταιρία Bioquark

H Βιοτεχνολογία του Τρόμου


peiramata-anastasis-nekron
ReAnima: Το ρόλο του Θεού διεκδικούν οι επιστήμονες της αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Bioquark · σκοπεύουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, να χαρίσουν ζωή σε κλινικά νεκρούς, μέσα στο τρέχον έτος!


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φιλόδοξο project, καθώς ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές του γνωρίζουν αν αυτοί που θα επαναφέρουν (αν καταφέρουν να επαναφέρουν) από το υπερπέραν θα είναι όπως ήταν πριν πεθάνουν ή θα είναι άψυχα ζόμπι χωρίς λογική και συναισθήματα.

Η αμφιλεγόμενη από επιστήμονες μέθοδος της εφαρμογής βλαστοκυττάρων απευθείας σε εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς δεν έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό που θα προκύψει είναι ο ίδιος άνθρωπος με πλήρεις οργανικές λειτουργίες ή ένας προβληματικός οργανισμός. Αυτό, εκτός από τις επιστημονικές ενστάσεις, εγείρει και ηθικά προβλήματα.


Bioquark-reanima

Το φιλόδοξο ιατρικό εγχείρημα της Bioquark αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project που ονομάζεται ReAnima και (σύμφωνα με το site της εταιρίας) διερευνά τη δυναμική της βιοϊατρικής τεχνολογίας στην ανθρώπινη νεύρο-ανάπλαση και νεύρο-αναγέννηση.



Ο Θάνατος Είναι Αναστρέψιμος


Εκπρόσωποι της εταιρίας, η οποία εδρεύει στη Φιλαδέλφεια, δηλώνουν σίγουροι ότι με την πρωτοποριακή μέθοδο της θα κάνει πράξη το μότο της «Ο Θάνατος Είναι Αναστρέψιμος». Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της, Ίρα Πάστορ, είναι έτοιμη να προχωρήσει εντός του έτους στις πρώτες απόπειρες νεκρανάστασης, ωστόσο, δεν έχει καν λάβει έγκριση από κάποιο αρμόδιο φορέα υγείας.

Η Bioquark έχει αναπτύξει μια θεραπεία «επανεκκίνησης του εγκεφάλου» σε 3 στάδια, σύμφωνα με τον Πάστορ. Στο 1ο στάδιο ο ίδιος και ο συνεργάτης του, ορθοπεδικός χειρουργός Χιμανσού Μπανσάλ, θα εξετάσουν εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς ηλικίας 15 έως 65 ετών με τη χρήση μαγνητικού τομογράφου, αναζητώντας πιθανά σημάδια αντιστροφής του εγκεφαλικού θανάτου τους.

Στη συνέχεια, στο 2ο στάδιο, θα αντλήσουν βλαστοκύτταρα από το αίμα τους και θα τα χορηγήσουν εκ νέου στον οργανισμό τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν έγχυση πεπτιδίων στην σπονδυλική τους στήλη.

Τέλος, το 3ο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει θεραπεία διέγερσης του νευρικού συστήματος και του μέσου νεύρου των ασθενών με χρήση λέιζερ, διάρκειας 15 ημερών, προκειμένου να επιτευχθεί η αντιστροφή του εγκεφαλικού θανάτου.

Το πείραμα θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής, που δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο λεπτομέρειες αναφορικά με τον ακριβή τόπο και χρόνο θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό δίδυμο σχεδίαζε να κάνει τις πρώτες δοκιμές της μεθόδου στην Ινδία, αλλά το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών της χώρας μπλόκαρε το πλάνο τους λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του.



Οι Αντιδράσεις της Εκκλησίας


Ως ένα κακόγουστο αστείο αντιμετωπίζουν οι ιερείς τη μέθοδο των Αμερικανών για την «ανάσταση νεκρών».

Ας προσπαθήσουν, να δούμε τι θα καταφέρουν. Μου φαίνεται αστείο! Είναι τελείως χαζό να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο ο Θεός μπορεί να αναστήσει κάποιον. Το θάνατο τον νίκησε ο Χριστός. Είναι ένα σχέδιο εναντίον του χριστιανισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του για το θέμα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.

Αν μπορούν να το κάνουν, ας το κάνουν. Η Εκκλησία λέει ότι η ανάσταση γίνεται μόνο από τον Θεό. Για να γίνει ανάσταση, βέβαια, πρέπει να έχουμε νεκρό για ένα χρονικό διάστημα. Αν πιστεύουν ότι οι δυνατότητες της Ιατρικής φτάνουν ως εκεί, ας το κάνουν, δήλωσε και ο Διονύσιος, μητροπολίτης Κορίνθου.

Ο πατέρας Ιωάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού στην Ξάνθη, τόνισε: Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει. Ανάσταση δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο μέσω Εκκλησίας. Μπορεί να γίνει νεκρανάσταση μόνο αν θελήσει ο Θεός. Ο βιολογικός θάνατος υπάρχει. Ο Κύριος αναστήθηκε για την ψυχή μας. Από την ημέρα που αναστήθηκε, έβγαλε όλες τις ψυχές από τον Άδη και τις έβαλε στις πύλες του Παραδείσου. Ο Παράδεισος που δημιούργησε ο Θεός είναι κάτω, στη Γη. Από εδώ και πέρα, οι ψυχές πηγαίνουν στον Θεό, γιατί ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο.


Human-Emotions


Ανθρώπινα Συναισθήματα Πριν το Θάνατο


Την πεποίθηση ότι όταν κάποιος βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον θάνατο κατακλύζεται από φόβο και άλλα αρνητικά συναισθήματα ανατρέπουν δύο αμερικανικές έρευνες, οι οποίες έδειξαν ότι εκείνη τη στιγμή πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν αναπάντεχα θετικά συναισθήματα.

Ομάδα ερευνών του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας με επικεφαλής τον Κουρτ Γκρέι, πραγματοποίησε 2 μελέτες καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα: Όταν φανταζόμαστε τα συναισθήματά μας, καθώς πλησιάζουμε στον θάνατο, συνήθως κυριαρχούν η λύπη και ο τρόμος. Όμως, όπως φαίνεται, το να πεθαίνει κανείς είναι λιγότερο λυπηρό και τρομακτικό, ακόμη και πιο χαρούμενο απ' ότι νομίζουμε.

Στην 1η έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν Η/Υ για να αναλύσουν το περιεχόμενο των blogs ασθενών με ανίατες παθήσεις, οι οποίοι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο. Παρατήρησαν ότι όσο πλησίαζε ο θάνατος αυξανόταν η συχνότητα της χρήσης των λέξεων αγάπη - ευτυχία, ενώ μειωνόταν η χρήση των λέξεων φόβος και άγχος. Τα κείμενά τους, μάλιστα, ήταν πιο θετικά από κείμενα υγιών ανθρώπων που περιέγραφαν πώς φαντάζονταν ότι θα νιώσουν λίγο πριν το τέλος.

Η 2η έρευνα, επικεντρώθηκε στην ανάλυση των τελευταίων ποιημάτων μελλοθάνατων σε αμερικανικές φυλακές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυξανόταν η χρήση εννοιών όπως η οικογένεια - θρησκεία, ενώ το περιεχόμενο γινόταν απρόσμενα θετικό και λιγότερο αρνητικό σε σχέση με τα ποιήματα φυλακισμένων που δεν είχαν καταδικαστεί με τη θανατική ποινή.

the mall 24