500 Παιδιά Χωρίς Χαμόγελο Λόγω ΕΝΦΙΑ

to-chamogelo-tou-paidiou-enfia(1)

Το ποσό των 95.000€ θα πρέπει να καταβληθεί από τον εθελοντικό οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση ψήφισαν την απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και Ε9 κάθε ακινήτου που ανήκει σε μονές του Αγίου Όρους, είτε αυτά βρίσκονται εντός της Αθωνικής Πολιτείας είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της επικράτειας.




Η Βουλή απάλλαξε και φέτος τις μονές του Αγίου Όρους από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους και τις απάλλαξε από παλαιές φορολογικές εκκρεμότητες. 

Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν... παρών(!). Μόνο το Ποτάμι (?!) καταψήφισε.
§

Εντάξει! όλοι γνωρίζουν ότι τα κόμματα κάνουν "δουλειές" με εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς φορείς και κανένα τους δε θέλει "απέναντι" του το "ράσο".

Η Νέα Δημοκρατία, που πρώτη εισήγαγε τις απαλλαγές, αντιπροσωπεύει τη συντηρητική παράταξη · δεν εκπλήσσει και πολύ όταν επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές σχέσεις που διατηρεί με Εκκλησία και Άγιον Ορός. Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ..? και η Αριστερά..?!

Η κυβέρνηση της ««Αριστεράς»», λοιπόν, απαλλάσσει και πάλι από βάρη προνομιούχους οργανισμούς, ενώ συνεχίζει να απαιτεί την καταβολή φόρων από Ιδρύματα όπως το Άσυλο Ανιάτων και Το Χαμόγελο του Παιδιού που εκπρόσωποι του δήλωσαν πως και φέτος τουλάχιστον 500 παιδιά δε θα χαμογελάσουν, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείον του... «Κράτους»!


Για άλλη μια φορά ΕΎΓΕ! στην «κυβέρνηση» και στους υπόλοιπους "φωστήρες". "Φωστήρες" που εμείς επιλέξαμε (ως μεγαλύτεροι "φωστήρες") να στείλουμε στη βουλή και απλά συνεχίζουμε να τους παρακολουθούμε να ασχημονούν εις βάρος μας, εις βάρος της πατρίδας και των παιδιών μας. ΕΎΓΕ! σε όλους μας!


Είναι αυτό που (σωστά) λένε: ΤΊΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ!